7 iulie 2020

Dezinfectant în autobuze, troleibuze, tramvaie și vaporașe, la Timișoara

stpt

Între unul și trei dozatoare cu dezinfectant vor fi montate în mijloacele de transport în comun din Timișoara. S-ar putea să fie o problemă și să nu fie destul dezinfectant, dar se va pune cât este și se va completa pe parcurs.

La finele săptămânii trecute, cu puțin înainte de confirmarea primului caz de coronavirus la Timișoara, primarul Nicolae Robu anunța că vor fi puse dozatoare cu dezinfectant în mijloacele de transport în comun. Totul, în scop de prevenție. Între timp, la Timișoara au fost confirmate trei cazuri de infectare cu Covid – 19, toate cu legătură între ele.

În 3 martie, Robu spunea că vor fi cumpărate aproximativ 400 de astfel de dozatoare. „Se vor achiziționa pe parcursul acestei săptămâni 400 de dispozitive de dezinfecție care vor fi montate în mijloacele de transport public. E mai greu cu substanțele, pentru că deocamdată sunt destinate spitalelor de boli infecțioase”, declara acesta.

 

Începe montarea celor 390 de dispozitive cu dezinfectant

STPT s-a mișcat destul de repede și a cumpărat, prin catalog electronic, prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, dozatoarele. Acestea vor fi instalate în tramvaiele, autobuzele și troleibuzele scoase pe traseu în fiecare zi. „Astăzi (joi – n.r.) trebuie să ajungă la noi. Vorbim despre dozatoare. Mâine (vineri – n.r.) ar trebui să vină lichidul dezinfectant. Am înțeles că e criză mare de astfel de substanțe, iar prioritate au spitalele. Nu știm dacă va ajunge toată cantitatea, poate numai jumătate de ea. Aș vrea ca de luni dispozitivele să fie funcționale”, ne-a declarat Nicu Bitea, directorul STPT. Dispenserele ar trebui montate până vineri, iar apoi ele vor fi umplute, în funcție de cantitatea de dezinfectant care va fi livrată de furnizori.

STPT a plătit 100.000 lei, cu TVA, pentru această achiziție. Sunt 390 de dispensere. Ele vor fi montate astfel: câte trei în fiecare autobuz articulat, două în fiecare tramvai plus încă două pe fiecare remorcă de tramvai, câte două în autobuzele scurte și câte unul în fiecare troleibuz, vaporaș, minibuz și tramvaiul turistic.

1 thought on “Dezinfectant în autobuze, troleibuze, tramvaie și vaporașe, la Timișoara

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: