Despre viață, așa cum e. Șase fotoreporteri, în expoziție la Parcul Crăciunului

fotoreporteri

Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului găzduiește o primă expoziție de fotojurnalism din seria LifePressPhoto. Șase fotoreporteri din Timișoara au scos din arhivele lor fotografii care spun povești.

În perioada 4-23 decembrie, la Muzeul Satului Bănățean se deschide Parcul Crăciunului. Cu acceastă ocazie, șase fotoreporteri timișoreni prezintă 36 de imagini, într-o expoziție specială, în aer liber.

„LifePressPhoto este despre deschiderea publicului către un alt fel de fotografie, care vorbește despre noi, ca și comunitate, despre cine suntem și ce este important pentru noi ca și grup social. Majoritatea oamenilor preferă, bineînțeles, fotografia de eveniment și selfie-urile, dar garantăm o emoție la fel de mare pentru cei care vor veni să vadă fotografiile noastree”, spune Dani Amariei, inițiator al expoziției. Cei șase fotoreporteri care își prezintă lucrările sunt Constantin Duma, Adrian Pîclișan, Sebastian Tătaru, Dani Amariei, Pázmány Zoltán și Virgil Simonescu.

Și, pentru ca povestea să fie completă, fiecare fotografie va avea un cod QR care, scanat, va direcționa privitorul către site-ul lifepressphoto.ro, unde va găsi istoria din spatele imaginii.