Despre Epoca de Aur, într-un apartament… de aur, la Memorialul Revoluției. Discuție cu Alexandru Potecă

Epoca de Aur

De unde până unde ideea de a auri un apartament? Cât de necesar este azi apelul la memorie, pentru a nu uita, de fapt, cât de întunecate erau vremurile de dinainte de 1989? La aceste întrebări, dar și la altele va răspunde Alexandru Potecă, artistul care a realizat o inedită instalație pe care încă o puteți vedea la Memorialul Revoluției.

Expoziția The Golden Flat / Apartamentul de aur se referă la intervalul 1974 – 1989, perioadă prezentată de aparatul de propagandă al Partidului Comunist Român sub denumirea de Epoca de Aur. În realitate, aceasta a fost caracterizată prin lipsuri, represiune și intensificarea propagandei partidului, în paralel cu creșterea presiunii exercitate de Securitate. Alexandru Potecă ilustrează acele vremuri printr-o parafrazare artistică a termenului epoca de aur. Vizitatorul poate vedea un apartament tipic pentru anii respectivi, „tras” în aur. Totul e foarte detaliat și nu lipsește nici peștele de pe televizor.

Expoziția a fost deschisă în decembrie, fiind rezultatul unui parteneriat între Memorialul Revoluției și Muzeul Ororilor Comunismului din România / MOCR. Luni, 30 ianuarie, de la ora 12, sunteți invitați la un Artist Talk, cu Alexandru Potecă. Vor vorbi, de asemenea, Rado Gino (președintele Asociației Memorialul Revoluției), Irina Hasnaș (muzeograf la MOCR), și Smaranda Vultur (scriitor).

Expoziția The Golden Flat / Apartamentul de aur mai poate fi văzută la Memorialul Revoluției până în 31 ianuarie.

About Post Author