Deputatul de Timiș Cătălin Drulă va prelua Transporturile. Cine va face parte din Guvernul Cîțu

guvernul cîțu

PNL și USR au validat, marți seară, miniștrii propuși în Guvernul Cîțu. UDMR luase o decizie similară cu o zi înainte. Lista de miniștri și programul de guvernare vor fi depuse la parlament. Dacă totul merge conform planurile, audierile și votul de învestitură vor avea miercuri.

Premierul desemnat Florin Cîțu a anunțat că programul de guvernare și lista miniștrilor vor fi depuse miercuri în parlament. Cabinetul ar putea fi învestit în aceeași zi, urmând ca pe seară să aibă loc prima ședință a noului executiv

Premierul Florin Cîțu îi va avea ca vicepremieri pe Dan Barna (USRPLUS) și Kelemen Hunor (UDMR). Miniștri liberali vor fi: Alexandru Nazare – Finanțe, Bogdan Aurescu – Externe, Nicolae Ciucă – Apărare, Virgil Popescu – Energie, Lucian Bode – Interne, Sorin Câmpeanu – Educație, Bogdan Gheorghiu – Cultură, Adrian Oros – Agricultură, Raluca Turcan – Muncă.

Liberalii „reciclează” o parte din foștii săi miniștri. Alexandru Nazare a trecut de la Transporturi la Finanțe, iar Lucian Bode, de la Economie, în Guvernul Ungureanu, și Transporturi, în Guvernul Orban, la Interne. Sorin Câmpeanu, la Educație, este o soluție controversată, având în vedere „traseismul” politic al acestuia.

USR îi susține ca miniștri pe Stelian Ion – Justiție, Vlad Voiculescu – Sănătate, Cătălin Drulă – Transporturi, Cristian Ghinea – Fonduri europene, Claudiu Năsui – Economie și Ciprian Teleman – Cercetare, Inovare, Digitalizare. Deputatul de Timiș Cătălin Drulă va ajunge, astfel, să conducă un minister a cărui activitate a criticat-o intens în ultimii ani. Vlad Voiculescu revine la Sănătate.

UDMR îi va avea în guvern pe Cseke Attila, la Dezvoltare, Tanczos Barna, la Mediu, și Novák Eduárd, la Tineret și sport.