Deputatul Cosmin Șandru (PNL), achitat în procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție

cosmin șandru

sursa foto: Facebook / Cosmin Șandru

La aproape doi ani și jumătate de când a fost trimis în judecată pentru date de mită, deputatul PNL Cosmin Șandru a fost achitat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Judecătorii au hotărât că „fapta nu este prevăzută de legea penală”. Decizia este similară și în cazul lui Nicu Bitea. Totul a pornit de la o plângere făcută de deputatul AUR Ciprian Titi Stoica.

În decembrie 2021, Cosmin Șandru a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru dare de mită. Liberalul a fost acuzat că i-ar fi promis lui AUR Ciprian Titi Stoica, deputat AUR, că îl ajută cu angajarea unor apropiați pentru ca acesta din urmă să nu participe la votul pentru moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Alături de Șandru, a fost trimis în judecată, pentru aceeași acuzație, și Nicolae Bitea, la acea vreme directorul Societății de Transport Public Timișoara.

„Pentru a beneficia de această «favoare», persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din data de 5 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus”, notau procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție și, după 11 termene, judcătorii „achită pe inculpaţii Șandru Cosmin (…) şi Bitea Nicola-Florin (…), pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită (…) în forma coautoratului, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii, pentru procuror și inculpaţi”.

About Post Author