Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica, sancționat din nou în parlament

ciprian titi stoica

sursa foto: Facebook / Ciprian Titi Stoica

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, în unanimitate, sancţionarea mai multor deputaţi AUR şi a unui neafiliat. Printre ei, și Ciprian Titi Stoica, deputat de Timiș, care nu este la prima sancțiune. El ar putea rămâne șase luni cu jumătate din indemnizație.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, sancţionarea mai multor deputaţi AUR şi a unui neafiliat, după o sesizare depusă de Ciprian Şerban (PSD), vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

„A fost votată în unanimitate propunerea de sancţionare a domnilor deputaţi din sesizarea făcută de Ciprian Şerban, listă la care s-a adăugat un alt coleg deputat din grupul AUR, Lilian Scripnic, care, conform înregistrărilor din link-ul depus în materialul probator, a făcut aceleaşi fapte (…) Sancţiunea propusă în unanimitate de Comisia juridică, care va pleca la Biroul permanent, şi Biroul permanent va considera dacă este bine sau nu să ţină cont de propunerea noastră, a fost sancţionarea cu 50% din indemnizaţie, pentru o perioadă de şase luni, şi reducerea timpului la pupitru în Camera Deputaţilor 10 secunde pentru trei luni”, a afirmat Laura Vicol, preşedintele Comisiei juridice.

Decizia vine după ce mai mulţi parlamentari AUR şi neafiliaţi au perturbat lucrările plenului din 10 mai şi ale şedinţei Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din 9 mai.

„În calitate de preşedinte de şedinţă, solicit sesizarea Comisiei juridice asupra faptului că la începutul şedinţei de plen deputaţi ai grupului parlamentar AUR: Sorin Muncaciu, Alin Coleşa, Ringo Dămureanu, Ciprian Titi Stoica şi deputatul neafiliat Dumitru Coarnă au intervenit la prezidiu prin blocarea accesului preşedintelui şedinţei la microfon, precum şi prin ocuparea abuzivă a locului de secretar al şedinţei, încercând prin orice modalitate să împiedice desfăşurarea normală a lucrărilor parlamentare. Deputaţii AUR au încercat întreruperea şedinţei şi transmiterea acesteia prin gesturi extreme, respectiv prin smulgerea cablurilor ecranelor şi microfoanelor”, se arată în sesizarea lui Ciprian Şerban, preşedintele şedinţei de plen din 10 mai.

Deputatul de Timiș Ciprian Titi Stoica nu este la prima sancțiune. Anul trecut, în luna martie, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor l-a sancționat cu avertisment, după ce i-a spus deputatului minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ că este „nazist”.

About Post Author