Deputat USR de Timiș, pe lista celor care vor pleca la partidul lui Cioloș

Daniel toda

Grupul parlamentar al USR va pierde, în perioada următoare, o parte din membri. Ei se vor înscrie în viitorul partid pe care l-a anunțat deja Dacian Cioloș. Printre cei care vor pleca s-ar număra și un deputat de Timiș.

11 parlamentari din cei 80 de parlamentari ai USR vor demisiona și se vor înscrie în viitorul partid al lui Dacian Cioloș. Surse politice, citate de G4Media, spun că aceste demisii vor veni pe rând. Potrivit acelorași surse, lista celor 11 viitori demisionari este următoarea: Monica Berescu, Oana-Alexandra Cambera, Cristian Ichim, Andrei-Răzvan Lupu, Ion Dragoș Popescu, Cosmin Poteraș, Alin Prunean, Cristina Camelia Rizea, Lóránt-Zoltan Sas, Daniel Toda și Simina Tulbure.

Daniel Toda este deputat USR de Timiș, alături de Nicu Fălcoi și Cătălin Drulă. Acesta din urmă, președinte interimar al partidului, a confirmat că „sunt câțiva colegi care nu mai doresc să continue”. Drulă l-a atacat deschis pe Dacian Cioloș. „Ce urmează să vedeți în următoarele zile e un plan gândit și executat de Cioloș, un plan lipsit de demnitate, în care îi folosește pe acești oameni ca să câștige prin distrugere. E un gest nedemn, îi forțează să devină traseiști. Proiectează această lipsă de demnitate asupra unor oameni aleși în acest proiect”, a declarat acesta.

Daniel Toda, ales deputat în decembrie 2020, provine din PLUS, la fel ca Dacian Cioloș.