Demolare și nu chiar la fosta terasă Boss. Urmează Gatsby / FOTO

boss

A început mult anunțata demolare a construcțiilor ilegale de pe malul Begăi. Prima acțiune, în zona fostei terase Boss, care nu mai există ca atare de mulți ani. De fapt, a fost spart niște beton și a fost scoasă niște mochetă, fiindcă imobilul propriu-zis are toate actele în regulă. Urmează, spune primarul Dominic Fritz, Gatsby, care, teoretic, nici măcar nu există.

M Box Security Serv SRL și Adria SRL, care au gestionat Terasa Boss, au cerut suspendarea dispoziției de demolare emisă, în aprilie, de primarul Dominic Fritz. În 25 mai, PMT a câștigat în primă instanță, iar în 20 septembrie, a câștigat definitiv procesul de suspendare a executării dispoziției de demolare.

În aceste condiții, miercuri dimineață, utilajele Colterm, cu care municipalitatea are contract pentru astfel de operațiuni, au intrat în zona fostei terase Boss și au trecut la treabă. Au spart o parte din suprafața betonată și au „rașchetat” niște arbori. Terasa propriu-zisă a fost demolată, în mare parte, demult de proprietarul ei, Miki Viel. Clădirea a aparținut CSS, instituție cu care Viel a avut inițial contract de închiriere pentru terenul pe care a funcționat terasa. Aceasta era închisă oricum de mai mulți ani.

„Cred că mulți timișoreni au așteptat acest moment”

„Am început acțiunea de demolare pe malul Begăi, am început să punem în practică două dispoziții de demolare pe care le-am emis deja în luna aprilie. Întâi am notificat pe cei care ocupă ilegal aceste spații să-și demoleze singuri. Nu au făcut, acum o facem noi, bineînțeles că mai târziu vom imputa aceste costuri. Două instanțe au confirmat că aceste dispoziții de demolare că sunt legale și sunt în vigoare. Am așteptat acest moment și cred că mulți timișoreni au așteptat acest moment. Intrăm cu multă hotărâre, cu forță și cu determinarea să redăm acest spații timișorenilor. Într-o primă etapă vom demola aceste construcții ilegale, vom sparge betoanele care sunt pe jos și apoi vom amenaja acolo un spațiu verde”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Cheltuielile de desfiinţare vor fi suportate de reprezentanții Terasei Boss, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Fosta terasă a ocupat, potrivit celor de la PMT, o suprafață de 6.425 mp din domeniul public al orașului, cu „o valoare estimată la 2,6 milioane euro”, așa cum precizează aceeași sursă.

Potrivit primarului Dominic Fritz, urmează demolarea ceea ce este cunoscut drept Gatsby. În CF-ul acestui teren nu ar figura oficial nicio clădire.

About Post Author