Delicios, ca la mama acasă. Comuna Margina are de acum două Puncte Gastronomice Locale

După mai mulți ani de activități de promovare turistică, comuna Margina reușește să aibă două Puncte Gastronomice Locale (PGL). E semn că, dacă vrei, se poate orice, inclusiv să pui pe harta interesului turiștilor o zonă care, nu cu foarte mult timp în urmă, nu te-ar fi făcut să fii curios de ea.

Comuna Margina pune pe harta județului Timiș două Puncte Gastronomice Locale (PGL). E, în sine, o mică victorie, având în vedere cât de greu se obțin actele pentru un astfel de PGL și, de fapt, cât de complicat este pentru cei care vor să înceapă o astfel de aventură.

Punctele Gastronomice Locale sunt puncte de alimentație turistică de tip familial în care se prepară și se servește masa, pe bază de rețete tradiționale, cu resurse locale. Meniul conține exclusiv preparate tradiționale, gătit de proprietar și membrii familiei acestuia.

Cele două noi Puncte Gastronomice se găsesc în Margina și în Coșteiu de Sus și vor funcționa pe tot parcursul anului. Ele vor oferi oaspeților ocazia de a accesa permanent bucătăria tradițională locală. Un PGL este în Margina, la numărul 83, în gospodăria de la stâna familiei Constantin Fântână (tel. 0733-071.984), iar celălalt e în Coșteiu de Sus, la numărul 10, la tanti Emilia Popa (tel. 0763-067.980). Vizitele trebuie anunțate din timp, tocmai pentru că într-un PGL nu pot mânca, într-o zi, mai mult de 12 – 15 persoane.

Puteți face un test chiar sâmbătă

„Pentru Margina, deschiderea acestor două puncte gastronomice locale reprezintă o nouă oportunitate de promovare a comunei, de dezvoltare turistică și bunăstare a comunității locale. În Margina sunt disponbile astăzi mai multe structuri de cazare certificate, locații de servit masa și au loc permanent evenimente de prmovare a zonei”, spune ghidul turistic Damaris Sivu.

Punctul de plecare al acestei aventuri turistice a fost, în 2017, proiectul Mic dejun la Margina, care, în timp, devenit un adevărat brand și a ajuns să implice o mare parte a comunității locale.

Și, dacă vreți să vedeți ce bunătăți știe să facă tanti Emilia Popa, aveți ocazia sâmbătă, 6 aprilie, să faceți un test delicios. E Banat Brunch de post, la prima ediție, iar înscrierile se fac AICI.

About Post Author