„Delicatese” în magazine Carrefour și Profi: pește și fructe stricate, cuptoare și tăvi murdare / FOTO

opc

Magazinele din Timișoara continuă să-și bată joc de clienți, cărora le vând marfă nu doar scumpă, ci și proastă. Două supermarketuri au fost amendate de OPC, în urma unor reclamații făcute de cumpărători care s-au simțit înșelați.

Un control făcut la magazinul Carrefour de la Shopping Center Bega a arătat că în rafturi se găseau produse din carne de porc, cu modificări organoleptice și miros nespecific, alimente congelate preambalate individual cu conținut cuprins în bloc de gheață, dar și legume și fructe stricate. În plus, în zona gastro, tăvile de copt erau murdare, iar cuptoarele prezentau depuneri consistente de grăsimi alimentare arse.

„În vitrina frigorifică de desfacere a produselor alimentare perisabile, au fost identificate produse lactate și brânzeturi cu modificări organoleptice. În zona de depozitare existau camere frigorifice și congelator cu depuneri de gheață pe ușa de acces, cât și pe tavan și pereții interiori”, anunță Mihai-Alin Gubandru, șeful OPC.

Magazinul a fost amendat cu 63.000 lei, zona gastro a fost închisă temporar până la remedierea deficiențelor și au fost scoase de la vânzare produse neconforme în valoare de 96.000 lei.

Pește în gheață, stricat: „delicatesă” de la Profi

Tot în urma unei reclamații a fost făcut un control și la magazinul Profi de pe Aleea FC Ripensia. Aici au fost găsite produse din carne de pui si porc, refrigerate, cu modificări organoleptice, culoare modificată și miros nespecific, produse din pește și fructe de mare congelate, preambalate, având culoare modificată, miros înțepător, de alterat, și arsură de îngheț, „acestea fiind cuprinse în bloc de zăpadă în interiorul ambalajului, rezultat al decongelării și recongelării”.

„În zona gastro, tăvile de copt, cuptoarele și cuvele friteuzelor avau depuneri consistente de grăsimi arse, iar spațiil de refrigerare si congelator rau neigienizate. În magazin au fost identificate legume depreciate, cu pulpa afectată de putregai, nefiind respectate cerințe minime de calitate”, a precizat aceeași sursă.

Magazinul a fost amendat cu 15.000 lei, fiind oprită prestarea serviciilor din zona gastro, până la remedierea deficiențelor constatate, și fiind scoase de la vânzare circa70 kg produse neconforme.

About Post Author