Delgaz Grid va avea director general nou. E absolvent de UPT

delgaz grid

Schimbare la vârful managementului companiilor Delgaz Grid și E.On România. Cristian Secoșan lasă Siemens și, din aprilie, va face parte din Consiliul Director al E.ON România.

Cristian Secoșan va fi, din aprilie, director general al Delgaz Grid, respectiv director general adjunct al E.ON România. De la aceeași dată, actualul director general, Ferenc Csulak, va deveni director general adjunct al Delgaz Grid. El va rămâne și în board-ul E.ON România, în calitate de director general adjunct, responsabil de aria de distribuție, până la 30 iunie 2022.

Cristian Secoșan are 54 de ani și este în prezent CEO al companiei Siemens România. De profesie inginer, absolvent al Universității Politehnica Timișoara, în ultimii 30 de ani a acumulat experiență în domeniul energiei, al tehnologiei și digitalizării. Secoșan a lucrat și în conducerea unor companii precum OMV Petrom, ABB și Alstom. El a fost, în perioada 2007 – 2009, director general al E.ON Moldova Furnizare.

„De-a lungul timpului, Cristian Secoșan a adus contribuții substanțiale în elaborarea de politici și strategii în cadrul companiilor pe care le-a coordonat și a avut rezultate remarcabile. Sunt încântat să-l primim în echipa noastră și îi sunt recunoscător că a acceptat această nouă provocare”, a declarat Volker Raffel, CEO al E.ON România.

„Sunt bucuros să revin după 13 ani în familia în care am avut numeroase realizări profesionale, într-o perioadă plină de provocări. Sunt încântat ca voi putea să adaug experiența mea pentru a contribui direct la angajamentul companiei de a deveni lider al tranziției verzi”, a spus, la rândul lui, Cristian Secoșan.