De la Timișoara, expoziția lui Adrian Ghenie pleacă mai departe în lume

adrian ghenie

credit foto: Andrei Infinit

Fundația Art Encounters a organizat în perioada 20 aprilie – 9 iulie expoziția-eveniment „Adrian Ghenie: Corpul imposibil”. Lucrările artistului, desene și câteva picturi special create pentru această ocazie, vor fi prezentate și în alte galerii, în alte părți de lume.

Câteva mii de vizitatori de toate vârstele au trecut pragul expoziției „Adrian Ghenie: Corpul imposibil”, deschisă în luna aprilie în Pavilionul ISHO. Ea a fost prelungită față de data inițială, având în vedere interesul major pe care l-a stârnit în rândul comunității.

Ceea ce a propus artistul este o permanentă investigație a mediului pe care îl folosește. Desenele în cărbune reprezintă o nouă direcție, descoperită oarecum accidental, pe o hârtie cerată mult mai îngăduitoare cu eroarea, ștergerea, includerea imperfecțiunii. „Repetițiile” în cărbune, așa cum le-a numit artistul, i-au înlesnit inclusiv actul picturii, transformându-l într-un proces mai energic și mai intuitiv.

„Lucrările au fost inspirate de perioada pandemiei și de izolarea în spațiul domestic, când singura legătură cu «lumea» avea loc prin dispozitivele digitale. În acest context, desenele sunt încercările artistului de a deconstrui și a reconstrui figura umană, respectând niște volume mari, dar speculând plastic prin toate detaliile care le conțin și mai ales prin spațiile goale din jur”, a explicat curatoarea expoziției și directorul artistic al Fundației Art Encounters, Diana Marincu.

Lucrările propuse de Adrian Ghenie la Timișoara au fost special realizate pentru această expoziție. Ele vor pleca mai departe în lume, urmând să fie prezentate în alte expoziții și bucurând diverse publicuri și galerii de artă.

About Post Author