De la Mefisto la Lucifer, cu Silviu Purcărete. Premieră la Teatrul Maghiar din Timișoara

silviu purcarete

Se anunță un spectacol de zile mari la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. În martie va avea premiera „Tragedia omului” de Madách Imre, în regia lui Silviu Purcărete. Echipa e completată de Dragoș Buhagiar, Vasile Șirli și Visky András, plus toți actorii teatrului timișorean.

Regizorul Silviu Purcărete a început, la Timișoara, repetițiile cu trupa Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, pe textul „Tragedia omului” de Madách Imre. Premiera este programată în luna martie în Sala Mare. Ea prefațează proiectele teatrului în 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană.

Publicată în secolul XIX, „Tragedia omului” de Madách Imre își păstrează relevanța în teatrul contemporan. După izgonirea din Paradis, Adam este însoțit de Lucifer într-o călătorie prin istoria umanității, sondând profunzimile sufletului uman. Textul poetic scris de Madách a fost rescris de Silviu Purcărete și Visky András. Distribuția îi reunește pe toți actorii Teatrului Maghiar: Aszalos Géza, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Csábi Anna, Csata Zsolt, Éder Enikő, Kiss Attila, Kocsárdi Levente, Lanstyák Ildikó, Lőrincz Rita, Lukács Szilárd, Magyari Etelka, Mátyás Zsolt Imre, Mihály Csongor, Molnos András Csaba, Szász Enikő, Tar Mónika, Tokai Andrea, Tóth Eszter Nikolett și Vass Richárd.

Echipa care pregătește acest spectacol este completată de scenograful Dragoș Buhagiar, compozitorul Vasile Șirli și dramaturgul Visky András. „Tragedia omului” de la Timișoara poate fi precepută drept o continuare a spectacolului „Faust”, montat de Purcărete la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu. Se joacă de mai bine de 10 ani și s-a bucurat de un mare succes internațional.

About Post Author