Dănuț Groza, sursa răului în PNL Timiș. Se cere schimbarea lui, pentru liniște înainte de alegeri

dănuț groza

sursa foto: Facebook / Dănuț Groza

Nu e liniște în PNL Timiș, deși, teoretic, partidul strânge rândurile să câștige alegerile din 2024. După ședința BPJ de miercuri, în care Nicolae Robu a fost votat candidat la Primăria Timișoara, se cere demiterea secretarului Dănuț Groza, considerat sursa problemelor din partid.

Biroul Politic Județean al PNL Timiș a votat miercuri, într-o ședință la care președintele PNL Timișoara, Cosmin Tabără, nu a participat, candidatul partidului la primărie. Este vorba, așa cum anunțase deja Alin Nica, șeful filialei, de Nicolae Robu. Asta, deși, inițial, se vorbea despre o competiție internă în care se înscriseseră Tabără și Sorin Supuran. Între timp însă, s-a ajuns la concluzia că doar Robu poate câștiga PMT, așa că s-a acționat în consecință.

Totuși, nu pare să fi fost respectați întocmai pașii din statut, deoarece o eventuală candidatură a fostului primar trebuia votată în prima fază în organizația municipală. Acest lucru nu s-a întâmplat însă. Ulterior, Robu trebuie validat de BPN, la fel ca orice candidat într-un municipiu reședință de județ.

La ședința de miercuri de la PNL Timiș au participat atât Nicolae Robu, cât și Dănuț Groza, secretarul general al filialei și unul dintre adversarii pe față ai fostului primar, când acesta conducea organizația județeană.

Partidul nu a comunicat nimic oficial despre vot, însă încep să apară primele reacții și nu unele pozitiv. Cel dintâi vizat, exact Dănuț Groza, a cărui piruetă politică n-a trecut neobservată în filială. Iar unii au decis să deschidă și gura.

Situație „extrem de tensionată” în PNL Timiș

Este și cazul lui Sorin Supuran, care afirmă că este purtătorul de cuvânt al „unui grup larg de susținere” și cere demiterea lui Groza, considerat sursa răului în PNL Timiș. Supuran invocă atitudinea disprețuitoare a primarului de Sânnicolau față de colegi și de statutul partidului.

„Credem că secretarul general actual este sursa multor neînțelegeri, menținând starea de conflict între colegii primari și exercitând o influență negativă asupra președintelui filialei și a biroului politic județean actual. Prin urmare, solicit în nume personal și al unui grup larg de susținere schimbarea lui Dănuț Groza din funcția de secretar general, propunerea unui nou secretar general și cooptarea membrilor de marcă liberali și a reprezentanților mediului de afaceri importanți în biroul politic județean pentru a restabili echilibrul, unitatea, armonia și consolidarea filialei în perspectiva anului electoral 2024.

Fac un apel și la conducerea națională, să solicite președintelui Alin Nica schimbarea imediată a secretarului general și să se implice în clarificarea situației extrem de tensionate din Timiș, pentru a evita pierderea de colegi primari la viitoarele alegeri locale”, a transmis Sorin Supuran.

Nu mai departe de săptămâna trecută, Alin Nica respingea orice „schismă” în filială, spunând că atacurile sunt orchestrate de fostul deputat Alin Popoviciu. „Acum două săptămâni am avut cea mai mare prezență a primarilor, de când sunt eu în PNL, de 20 de ani, la o întâlnire politică. Au fost 44 de primari din 49, iar cei care au lipsit au lipsit motivați, cu excepția primarului de la Deta (…) Vă asigur că toți primarii sunt uniți în jurul partidului”, declara Nica. Sorin Supuran nu a fost niciodată un apropiat al lui Alin Popoviciu.

About Post Author