Dans nomad, în cartierele Timișoara și în Bastion / FOTO

dans nomad

Locuitorii din zonele Dacia, Traian, Soarelui și Fabric sunt invitați să descopere farmecul dansului contemporan. După ce a animat alte localități, proiectul Dans nomad ajunge, în premieră, și în Timișoara.

Proiectul Dans nomad este la a patra ediție și aduce pentru prima dată, dansul contemporan în cartierele din Timișoara. Între 22 și 25 ma, compania de dans Unfold Motion vă invită la momente coregrafice acompaniate de muzică live, după următorul program:

  • 22 mai – Parcul Dacia, orele 17,30-18
  • 23 mai – Parcul Lidia, orele 17,30-18
  • 24 mai – Piața Traian, orele 17,30-18
  • 25 mai – Parcul Uzinei, orele 17,30-18

„În 26 mai de la ora 19, marcăm finalul celei de-a patra ediții Dansnomad cu un spectacol de dans contemporan și muzică live în Bastionul Maria Theresia. Spectacolul «Dans Nomad INTROSPECTIV» însumează experiența performativă dobândită de dansatori și muzicieni din cele cinci localități vizitate anul acesta: Lugoj, Jimbolia, Cărpiniș, Dumbrăvița și Timișoara”, transmit cei de la Unfold Motion.

În acași seară st prgoramat și vernisajul expoziției „Dans Nomad RETROSPECTIV”, deschisă la etajul 1, în holul Muzeului Național al Banatului din Bastionul Maria Theresia. Ea va putea fi vizitată până în 3 iunie, în intervalul orar 10 -18.

Anul acesta, artiștii din Dans nomad au călătorit în Lugoj, Jimbolia, Cărpiniș și Dumbrăvița unde au dansat, au susținut ateliere de teatru-dans, mixaj sunet și film pentru tineri.

„Proiectul Dans nomad este o experiență intensă atât pentru noi, ca echipă, cât și pentru comunitățile pe care le-am vizitat. Dintre toți participanții, copiii sunt cei mai entuziasmați de reprezentațiile de dans din școli, întrucât acest tip de eveniment artistic din păcate nu este accesibil în comunitățile pe care le-am vizitat”, spune Lavinia Urcan, președinte al Asociației Unfold Motion, manager al proiectului Dans nomad.

About Post Author