Dans cu cisterne, văzut din dronă, la Timișoara. Primarul Robu anunță că a început dezinfectarea străzilor / VIDEO

cisterne

Cisternele Brantner, într-un „dans” surprins de o dronă. Este filmulețul postat, joi, pe Facebook, de primarul Nicolae Robu, pentru a marca începutul dezinfecției stradale la Timișoara. Încă nu se știe când și dacă se vor spăla și trotuarele.

Efectivele Brantner au pornit operațiunea de dezinfecție miercuri seară, puțin după ora 20. Se pulverizează hipoclorit de sodiu, substanță din care primăria a cumpărat 22 de tone. Șapte ceasuri mai târziu, s-a tras linie. „S-a intervenit pe 118 străzi. Am cerut primăriei, de mai multe ori până acum, un plan de acțiune în care să fie incluse toate cele 1.227 de străzi pe care noi le avem trecute în contract”, explică Teodor Pasici, directorul Brantner Servicii Ecologice Timișoara.

La compania de salubritate a ajuns joi o adresă prin care municipalitatea cere dezinfectarea străzilor din Timișoara. S-a făcut o împărțire care acoperă întreg orașul în șapte zile. Cei de la Brantner spun că ar putea face dezinfecție în toată Timișoara în 24 de ore. Doar să le ceară cineva.

Joi după-amiază, primarul Nicolae Robu a postat un filmuleț care face rezumatul primei seri. „Am anunțat că miercuri seară ne sosesc substanțele și vom relua acțiunea de spălare și dezinfectare a străzilor! Priviți, stimați timișoreni”, a notat edilul. Filmulețul, care are puțin peste un minut, arată un „dans” al cisternelor, inclusiv o „piruetă” de toată frumusețe, în jurul fântânii de la Punctele Cardinale.

Ce facem cu trotuarele

Mulți timișoreni s-au întrebat însă ce se întâmplă cu trotuarele, pentru că nu toată lumea circulă cu mașini. Asta, și în condițiile în care dr. Virgil Musta, de exemplu, spune foarte clar că trebuie să ne dezinfectăm încălțările. „Virusul are o contagiozitate foarte mare (…) Bate vântul destul de tare în Timișoara și se ridică praful în atmosferă. Acest praf poate fi contaminat cu virusuri și se știe că există un număr destul de mare de particule virale pe sol care pot fi inhalate de oameni (…) Este foarte necesar să dezinfectăm cu clor talpa pantofilor și, când ajungem acasă, să ne schimbăm pantofii. Să nu mergem cu aceiași pantofi din exterior, în interiorul casei”, explica medicul, într-o intervenție la Digi24. Până acum, primăria nu a solicitat firmei de salubritate și o dezinfecție a căilor pietonale și a trotuarelor.

About Post Author