Dăncilă, despre cei care au făcut-o analfabetă: Văd 5 oameni disperați, nu așa sunt timișorenii

dăncilă

Premierul demis Viorica Dăncilă dă pilde din Biblie și spune că protestatarii care au așteptat-o în fața Palatului Administrativ fac parte din… „România lui Iohannis”. Întreaga vizită a lui Dăncilă s-a desfășurat pe un fond sonor cu huiduieli.

O mână de timișoreni au răspuns vineri apelului făcut de Cristi Brâncovan și au venit, de dimineață, în fața CJ Timiș. Oamenii erau dotați cu portavoci, dar și cu… Constituția României, pe care au arătat-o jandarmilor. S-a scandat intens „Afară, afară din Banat!”, „PSD, ciuma roşie!” „Mincinoasa! sau „Analfabeta!”. Premierul demis a ajuns cu un pic de întârziere, a coborât dintr-un microbuz și, într-un cor de huiduieli, s-a îndreptat spre intrarea în CJ. N-a aruncat nici măcar o privire spre protestatari, fiind oricum protejată de jandarmi.

Ei vor continua să jignească. Eu voi continua să iau măsuri bune pentru oameni câtă vreme voi rămâne la Palatul Victoria. E păcat că s-a ajuns la un asemenea nivel, este păcat că asemenea oameni pun o etichetă pentru anumite orașe sau regiuni sau chiar pentru țara noastră. Eu sunt convinsă că nimeni din această sală sau dintre cei care ne urmăresc nu pot accepta un asemenea comportament.
Premierul demis Viorica Dăncilă

Protestul a continuat pe toată durata conferinței de presă la care a participat Dăncilă. S-a scandat chiar sub ferestrele Sălii Revoluției, pe live-ul transmis pe pagina de Facebook a PSD Timiș putându-se auzi destul de clar vorbele de „alint” adresate candidatului social-democrat la prezidențiale.

Viorica Dăncilă a considerat că trebuie să comenteze puțin situația de sub geamuri, fără să fie întrebată acest lucru. Și-a făcut-o cu un apel la… Biblie. „Văd cinci oameni disperați, nu așa sunt timișorenii. Timișorenii sunt oameni onești, cinstiți, care știu ca respectul impune respect. Astfel de manifestări nu caracterizează Timișoara. Asta este România lui Iohannis. Asta este România pe care a construit-o Iohannis. A adus ura, dezbinarea, și în locul argumentelor, jignirile. De când am preluat funcția de prim-ministru am văzut foarte mulți oameni cu un limbaj violent, cu jigniri. Cred că jignirile sunt atributul oamenilor slabi, care nu au argumente (…) Dar, așa cum spune Vechiul și Noul Testament, în pomul care face roade în ăla dai cu pietre”, a spus premierul demis.

About Post Author