Dan Vîrtosu, de la PNL, ales viceprimar în Giroc

Telenovela alegerii viceprimarului de Giroc s-a încheiat marți după-amiază. PNL și USRPLUS au propus câte un candidat, iar liberalul a avut câștig de cauză.

dan vîrtosu

Consiliul Local Giroc s-a întrunit marți după-amiază, în ședință extraordinară. A fost ales, în sfârșit, după cinci luni, viceprimarul. Lupta s-a dat între Alexandru-Cristian Amza, de la USR, și Dan Vîrtosu, de la PNL.

În CL Giroc, PNL și USR au câte cinci consilieri, PSD are patru, iar „verzii”, trei. După ce s-a votat și s-a tras linie, scorul a fost 11 – 6 în favoarea liberalului Vîrtosu. Primar în Giroc este, în continuare, Ionel Toma, de la PSD. Având în vedere cum a ieșit votul, e destul de clar pe cine a preferat Toma. Amza a fost votat doar de un singur alt consilier, în afara colegilor săi de partid.

Dan Vîrtosu este medic veterinar și a candidat din partea PNL la Primăria Giroc. El a adunat 23,1% din voturile exprimate. Alexandru-Cristian Amza, de la USR, a făcut 23,3%. Ionel Toma a adunat însă peste 34% din opțiunile celor care s-au prezentat la urne în septembrie 2020.

Cu o zi în urmă, președintele USRPLUS Timiș, Cristian Moș, admitea că, la cinci luni de la alegerile locale, în Timiș încă sunt localități care funcționează fără viceprimari, pentru că partidele nu s-au înțeles. „Girocul nu este votat și Sânmihaiu (…) Fiecare filială locală are autonomia pentru a discuta cu cei din localitățile respective (…) Recomandarea noastră a fost din start să discute cu cei care cu care suntem în alianță la nivel național. (…) Dar noi, oricum, USRPLUS, unde avem oameni competenți îi vom propune pentru funcțiile de viceprimari și vor încerca să convingă toți consilierii locali să-i voteze. Să convingă prin profesionalismul lor”, declara Moș.