Dan Idolu, membru în CA de la Tarom

dan idolu

Anul 2022 a început bine pentru consilierul județean PSD Dan Idolu. Din 6 ianuarie este membru provizoriu în Consiliul de Administrație al Tarom.

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor (AGOA) a Tarom a numit, la începutul anului, trei noi administratori provizorii în consiliul de administrație al companiei. Este vorba despre Mirel Marcu, Valentina Ruxandra Trandafir și Dan Idolu. Fiecare dintre ei va avea un mandat de șase luni, cu posibilitatea de prelungire până la șase luni.

Remunerația brută lunară pentru membrii CA este de 12.500 lei. Schimbările vin după ce la începutul acestui luni, Cătălin Prunariu, directorul general al Tarom din iunie 2021, și-a dat demisia, din motive personale. În locul lui a fost numit Mihăiţă Ursu, care a mai ocupat aceeași funcție în intervalul iunie 2020 – iunie 2021.

Dan Idolu, în prezent consilier județean din partea PSD, a fost director al aeroportului din Timișoara până în iulie 2020. În perioada iulie 2020 – ianuarie 2021, a fost director de investiții la aceeași societate comercială. El a dat ulterior în judecată atât AIT, cât și Ministerul Transporturilor și Fondul Proprietate.

În decembrie 2021, Tribunalul Timiș a decis în favoarea lui Dan Idolu. „Obligă pe pârâta Societatea Națională Aeroportul Internațional «Traian Vuia» SA să plătească reclamantului suma de 175.500 euro, echivalentul în lei la cursul BNR din data plăţii efective, cu titlu de despăgubire pentru revocarea fără justă cauză din funcţia de director general, precum şi la plata sumei de 27.290 lei lunar, începând cu data de 2 iulie .2020 şi până la data de 2 iulie 2021, cu titlu de clauză de neconcurenţă”, sună, pe scurt, decizia instanței. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Nu e însă singurul proces intentat aeroportului de fostul director. La începutul lunii februarie a fost fixat un termen într-un dosar care are ca obiect „pretenții”.

About Post Author