Dan Barna, condiție pentru susținerea Guvernului Orban: Trebuie redeschisă discuția despre alegeri anticipate

dan barna

Alianţa USR-PLUS i-a propus premierului desemnat Ludovic Orban un pact politic cu măsuri necesare pentru România. Printre acestea, alegerile anticipate, a anunțat, la Timișoara, Dan Barna. Acesta îi invită la o dezbatere pe Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Dan Barna, candidatul Alianţei USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, a anunțat, la Timișoara, care sunt condițiile pentru susținerea Guvernului Orban. „Am avut a doua întâlnire cu premierul desemnat Ludovic Orban. Alianţa USR-PLUS a propus un pact politic cu măsuri pe care le considerăm necesare pentru România şi care vrem să se regăsească pe agenda viitorului guvern (…) E nevoie, într-un termen cât mai scurt, după aprobarea bugetului și alegerile prezidențiale, de a redeschide discuția despre alegerile anticipate. Miza, în acest moment, pentru România este aceea de a avea o guvernare cu un sprijin parlamentar real (…) Am văzut raportul MCV. România a fost decuplată de Bulgaria (…), ceea ce arată că efectele atacurilor constante din partea PSD asupra statului de drept și justiţiei timp de trei ani şi jumătate au dus sistemul aproape de colaps”, a declarat Barna. România trebuie să-și asume recomandările din MCV, ale Comisiei de la Veneția și ale GRECO. Alte priorităţi, în viziunea liderului USR, sunt protejarea mediului, cazul Roșia Montană, alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi „Fără penali în funcţii publice”.

Barna e convins că ajunge în turul doi

Pe de altă parte, Dan Barna nu crede că popularitatea sa a avut de suferit în urma anchetei Rise Project. Potrivit jurnaliștilor, șeful USR este „supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”. „Nu am niciun fel de apăsare, sunt foarte liniștit, nu este niciun fel de problemă. Sunt foarte optimist asupra efectului generat de această anchetă. Am mare încredere în înțelepciunea românilor. Le recomand să citească articolul și să tragă singuri concluziile”, a spus Dan Barna.

Acestea este convins că ancheta Rise a fost un atac al vechii clase politice asupra și crede că va ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale. „Voi ajunge în turul doi. Consider că un tur doi fără PSD este soluția acestui moment istoric și politic pentru România. Cred că un tur doi cu Klaus Iohannis și Dan Barna este un semn de Românie însănătoșită. (…) Le cer președintelui Klaus Iohannis și fostului premier Dăncilă să avem o dezbatere deschisă, transparentă, în fața românilor despre ce tip de Românie vrem să avem în următorii ani, despre cum să oprim exodul incredibil dintr-o țară care pretinde că are creștere economică (…) Cred că România se poate moderniza și are nevoie de un președinte activ, implicat. România nu-și mai poate permite să trăiască de pe o zi pe alta”, a conchis prezidențiabilul USR-PLUS.

About Post Author