Damian Drăghici, în premieră la Muzeul Satului. Festivalul Etniilor e „nășit” de rromi

Damian Draghici

Festivalul Etniilor, la Timișoara

Unul dintre cele mai colorate evenimente ale începutului de vară are loc duminică, 2 iunie, la Muzeul Satului Bănățean. Este ediția cu numărul XIX a Festivalului Etniilor, care va avea ca nași etnia rromă, cu un invitat de mare clasă.

Damian Draghici
Festivalul Etniilor, la Timișoara

Timișorenii pasionat de folclor autentic sunt așteptați duminică, 2 iunie, de la ora 14, la Muzeul Satului Bănățean, să (re)descopere cel mai pitoresc festival al tradițiilor. Festivalul Etniilor, ediția a XIX-a, organizat de Serviciul Cultură Tradițională al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, aduce pe scenă poveștile și tradițiile sârbilor, germanilor, maghiarilor, bulgarilor, cehilor și slovacilor, rromilor, evreilor, ucrainenilor și aromânilor.

Nașul acestei ediții este etnia rromă, astfel că atmosfera va fi întreținută de dansuri și cântece specifice etniei rrome. Evenimentul va urma tipicul unei rugi bănățene în care, simbolic, la fiecare casă tradițională va avea loc un joc la care nașul va da startul. După un periplu care începe la ora 14, la casa fiecărei etnii, la ora 16 începe spectacolul folcloric. Acesta se va încheia după ora 18, când pe scenă va urca invitatul special, Damian Drăghici. Alături de trupa sa, Damian & Brothers, artistul va interpreta pe scena de la Muzeul Satului Bănățean hituri precum „Ederelezi”, „Hopai Diri Da”, „Mama mea e florăreasă” sau „Domnișoară, domnișoară”. Intrarea este, ca de obicei, liberă.

About Post Author