25 ianuarie 2021

Dacă e august, la Sânpetru Mare e Rakijada!

rakijada

E deja tradiție și a ajuns la ediția cu numărul 9. Se întâmplă sâmbătă, 10 august, la Sânpetru Mare, unde va fi veselie cât cuprinde. Festivalul Rachiului – Rakijada așteaptă oaspeți din tot județul și nu numai.

La Sânpetru Mare dau deja în clocot cazanele de rachiu. Așa că e mare păcat dacă nu dați o fugă până acolo, să vedeți ce și cum. Sâmbătă, 10 august, de la ora 15, sunteți aşteptați cu specialitati la grătar, fasole la ceaun, gulaş şi, desigur, pahare pline. Totul, la cea de-a noua ediţie a Festivalului Rachiului – Rakijada.

Va avea loc, cu această ocazie, și concursul care va desemna cel mai bun rachiu. Producătorii se pot înscrie în ziua festivalului, până la ora 15, singura condiție fiind ca licoarea să fie din prune. Până va decide juriul, publicul se va putea distra la concursuri precum „Tragerea de funie”, „Aruncarea bolovanului” sau „Alergatul în sac”. De la ora 18,30 este programată o paradă a portului popular. La ora 19 începe un spectacol international de folclor cu Ansamblul Laza Nancici din Vrset, Serbia, Ansamblul Sloga din Felnac, Ansamblul Izvor din Saravale, Orchestra de tamburași Batini Becari din Sânnicolau Mare și Ansamblul Plavi Delia Sânpetru Mare.

Punctul culminant al spectacolului va fi concertul extraordinar al cântăreților sârbi Gota Lazarevici și Liuba Lukuc. Festivalul Rachiului este organizat şi finanţat de Primăria Sânpetru Mare, Uniunea Sârbilor din România, precum şi de câţiva sponsori.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: