Cuvinte-cheie care îți pot aduce jobul dorit. Ce caută angajatorii

angajatorii

Vorbitori de germană și franceză, developeri java sau economiști. Cam asta caută cel mai des angajatorii, în ultima perioadă, pe siteurile specializate. Numărul de CV-uri depuse de cei care vor un loc de muncă nou este însă imens, raportat la ofertă.

Numărul de candidați a crescut considerabil în ultimul an, dar angajatorii au încă probleme să găsească oamenii pentru anumite poziții. Dincolo de CV-urile, ei caută activ anumite profile compatibile cu cerințele lor. Specialiștii în resurse umane spun că, în ultimul an, cuvintele cheie cel mai des folosite în baza de date eJobs au fost „call center”, „customer support”, „java developer”, „sales”, „accountant”, „technical support” sau „germană”.

„Aceste cuvinte ne arată care este dinamica pe piața muncii și unde anume este nevoie de candidați. P de altă parte, sunt informații importante pentru cei care își caută un loc de muncă. Ei au indicii despre cum să își construiască CV-urile astfel încât să fie mai ușor de găsit de angajatori”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs România.

După germană, franceza este a doua cea mai căutată limbă străină. „Sunt mulți candidați care își actualizează CV-urile doar atunci când sunt presați să își schimbe jobul. Ei trebuie însă să știe că își cresc șansele de a primi o ofertă de angajare dacă au în permanență CV-ul adus la zi. Orice promovare, orice schimbare de departament, orice limbă străină nou învățată ar trebui să fie trecute în CV-urile”, mai spune Badea.

Pe eJobs.ro există, lunar, peste 1 milion de înscrieri. În luna ianuarie, pragul a trecut de 1,3 milioane, iar în februarie sunt deja aproximativ 900.000 de candidați activi pe platformă. În acest moment, sunt disponibile peste 23.000 de locuri de muncă pentru Romania și străinătate.