Cursuri despre Revoluție în liceele din România, de la toamnă

timișoara

foto: Constantin Duma

Elevii de liceu ar putea studia „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea inițiată de deputatul PNL Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest.

Cursul despre Revoluție va fi introdus în programa școlară din anul 2023 / 2024. Ministerul Educației, va emite un ordin prin care acesta va fi introdus în mod opțional la clasele a XI-a, a XII, a XIII-a. Conducerea liceelor va stabili apoi cum și în ce formă va fi pus cursul în curricula școlară.

În ordinul de ministru vor fi inclus, de asemenea, detaliile cu privire la manualele, materialele didactice și metodologiile specifice pentru disciplina „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”.

„Tinerii României merită să fie motivați și susținuți prin noul curs de liceu, pentru ca eroii care au făcut posibilă Revoluția Română din 1989, a cărei flacără a fost aprinsă la Timișoara, să nu fie uitați, ci, dimpotrivă, istoria și eroismul lor să fie studiate, apreciate și păstrate într-un loc luminos, în memoria noastră colectivă”, a transmis deputatul PNL Marilen Pirtea.

Cursurile ar urma să fie predate de profesori care vor fi pregătiți special pentru asta, inclusiv prin discuții cu reprezentanții asociațiilor de revoluționari.

About Post Author