23 ianuarie 2021

Cursuri de asistenți maternali, la Direcția de Protecția Copilului Timiș

asistenți maternali

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş organizează un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti. Acesta este gratuit. Cei interesați trebuie să depună, până în 30 aprilie, o cerere de evaluare la Registratura de la sediul DGASPC Timiș.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș continuă campania de recrutare și identificare de persoane interesate să exercite profesia de asistent maternal profesionist. Se organizează, așadar, un nou curs de formare.

Persoanele interesate trebuie să depună, până în 30 aprilie, o cerere de evaluare la Registratura de la sediul DGASPC Timiș, Piața Regina Maria, nr. 3. Cererea va cuprinde CV-ul solicitantului, dar şi motivele pentru care acesta doreşte sa devină asistent maternal profesionist. Vor fi anexate, de asemenea, copii legalizate ale actelor de stare civilă şi de studii, o scurtă prezentare a persoanelor cu care locuieşte solicitantul, certificate medicale și caziere judiciare pentru solicitant şi persoanele care locuiesc cu el, un document care să ateste dreptul de folosință al solicitantului asupra locuinţei.

Condiții de înscriere

Angajații DGASPC Timiș vor evalua fiecare solicitant și, ulterior, persoanele care vor fi acceptate în program vor urma cursuri de formare profesională. Acestea vor fi organizate la sediul DGASPC Timiș și au o durată de minimum 60 de ore.

Viitorii cursanți trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să prezinte garanţii morale şi materiale, să aibă în folosinţă legală o locuinţă și să aibă minim studii absolvite școală generală – cu diplomă. Conform legii, nu pot deveni asistenţi maternali profesionişti persoanele care au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni; au fost decăzute din drepturile părintesti sau suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice.

Mai multe informaţii privind organizarea acestui curs pot fi obţinute la Serviciul Comunicare, Registratură, Relații cu Publicul din cadrul DGASPC – telefon 0256-490281, 494.030.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: