Curățenie pe pista de biciclete spre Serbia. În weekend se poate trece granița / FOTO

pistă de biciclete

Va fi primul weekend din acest an în care se va putea merge cu bicicleta în Serbia, din zona Uivar. De acum, se va întâmpla o dată pe lună, la date care, în principiu, au fost deja stabilite. Pista aparține Apelor Român, dar CJ Timiș se ocupă de întreținerea ei.

Pentru pregătirea evenimentului din acest weekend, de trecere pe biciclete a graniței în Serbia, cei de la CJ Timiș au intervenit pe toată lungimea de 37 km a pistei, pentru igienizarea popasurilor, strângerea de deșeuri și tunderea ierbii.

„Chiar dacă sâmbătă vremea pare că nu ține cu iubitorii mersului pe bicicletă, cu îmbrăcăminte impermeabilă puteți pedala până într-o localitate mai apropiată de Timișoara sau puteți rămâne în Zrenjanin până duminică, când se anunță peste 18 grade și soare strălucitor”, transmit cei de la CJ.

În perioada martie-octombrie, pe pista construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin se va putea trece frontiera pe biciclete, un weekend pe lună, între orele 8 și 20. Datele la care se preconizează că granița va fi deschisă în lunile următoare sunt: 29 – 30 aprilie; 27 – 28 mai; 03 – 04 iunie; 24 – 25 iunie; 29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie; 28 – 29 octombrie.

Pista de biciclete spre Serbia a fost amenajată în 2014, ca parte a unui pproiect privind valorificarea potențialului turistic transfrontalier. Au fost parteneri Administrația Bazinală de Apă Banat (ABAB), Consiliul Județean Timiş şi Primăria Zrenjanin, din Serbia. Pe partea românească, traseul are 37 de kilometri. Pista este în proprietatea Apelor Române. CJ Timiș se ocupă de întreținerea covorului asfaltic, curățarea vegetației, întreținerea barierelor și a locurilor de popas, igienizare și degajarea gunoiului.

About Post Author