Curățenie pe model nou, la Timișoara. Fritz: Încercăm mai multe soluții

brantner

Curățenie de la A la Z, cu măturat, golit de coșuri de gunoi și igienizare de spații verzi. Este modelul pe care-l încearcă acum pe străzi Primăria Timișoara, care are contracte de salubrizare cu trei firme diferite. Dacă funcționează, va fi replicat în tot orașul.

Până acum, cele firme de salubritate cu care PMT are contract făceau curățenie cum li se… arăta. Unii goleau coșurile de gunoi, dar cei care trebuia să măture nu făceau asta în același timp. Din această săptămână s-a trecut la „o abordare integrală”. Altfel spus, pe aceeași stradă se va face tot „tacâmul”.

„Încercăm mai multe soluții, încă suntem într-o discuție constantă cu firmele de salubrizare și cu Biroul de Salubrizare, care ar trebui să monitorizeze. Viceprimarul s-a ocupat de acest lucru. Am constatat că salubrizarea s-a făcut neecordonat. Vrem să încercăm o abordare integrată, în care aceste activități să se întâmple în același timp, pe aceeași stradă”, spune primarul Dominic Fritz.

Altfel spus, serviciile prestate de societățile de salubritate cu care PMT are contract vor fi făcute coordonat. Nu se pot spăla străzile, fiindcă trebuie ca temperaturile exterioare să depășească 10 grade Celsius. În aceste condiții, vor fi măturate doar arterele rutiere, trotuarele și parcările, se rade la rigolă, se curăță spațiile verzi, vor fi golite coșurile de gunoi și vor fi adunate rampele clandestine de deșeuri.

„Vom evalua cum funcționează și, dacă se simte o îmbunătățire, vom face peste tot așa. E un mic exemplu despre cum încercăm să aducem modificări, astfel încât să îmbunătățim calitatea serviciilor publice din Timișoara. Nu putem să facem foarte multe modificări în contractele deja existente”, a mai detaliat edilul-șef.

Aici puteți afla unde se face curățenie în zilele de dinainte de Crăciun.

About Post Author