Cum să nu mai faci risipă în bucătărie. Te învață Ioan Bebeșelea, de la Mâncurry

Ioan Bebeșelea

Dacă ești pasionat de gătit și vrei să nu mai faci risipă în bucătăria ta, nu rata această întâlnire. Unul dintre cei mai apreciați bucătari din centrul României îți va povesti ce și cum.

Sâmbătă, 25 septembrie, între orele 12 și 14, sunteți invitați să priviți risipa alimentară prin ochii unuia dintre cei mai apreciați bucătari din centrul țării. Puteți întreba, gusta și afla cum se poate găti cu sens, reducând la minim risipa alimentară din bucătărie. Răspune Ioan Bebeșelea, bucătar nominalizat la Gala Gault & Millau, apreciat pentru folosirea și promovarea produselor locale.

„Asta cu «chef» nu mă prea încălzește. Am cunoscut bucătari celebri în toată lumea, zei ai bucătăriei, și nu trebuia să le spui «chef». Aveau o cămașă simplă, fără zeci de mii de decorații, titluri onorifice sau mai știu eu ce”, spune „Bebe”. El este un susținător cunoscut al mișcării slow-food, promovând hrana realizată din ingrediente locale și de sezon.

Discuțiile de sâmbătă vor fi condimentate cu exemple și practici curente, pe care le folosește chiar „Bebe” în bucătărie. La sfârșitul atelierului, veți putea degusta câteva preparate culinare. Participarea este gratuită, dar este nevoie să vă înscrieți în prealabil. Pe Ioan Bebeșelea îl găsiți (aproape) în fiecare zi, alături de minunatele lui produse, la Mâncurry, în curte la Faber.

About Post Author