Culiță Chiș rămâne șef la Direcția PLMSTF. Sindicatul a pierdut în primă instanță procesul cu PMT

plmstf

foto: Arhivă

Primăria Timișoara a câștigat, miercuri, în primă instanță, un proces intentat de Sindicatul Liber al Salariaților. Acștia solicitau suspendarea organigramei adoptate în 2023, prin hotărârile de consiliu local nr. 230 și 231.

„În ultimii trei ani, Sindicatul Liber al Salariaților, care reprezintă 10% din angajații Primăriei, a încercat de mai multe ori blocarea reformei administrative și a reorganizării instituției inițiate de actuala administrație. Astfel, a atacat în instanță atât organigramele administrației, cât și concursurile de angajare lansate. În urma deciziei date azi de magistrații Tribunalului Timiș, Primăria Municipiului Timișoara funcționează în continuare conform organigramei în vigoare”, a transmis Serviciul Comunicare de pe CD Loga 1.

Una dintre hotărârile pe care sindicatul le dorea suspendate viza înființarea Direcției Generale Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport și Transport Feroviar, deja faimoasa PLMSTF, care îl are ca șef pe Culiță Chiș. Direcția a fost înființată în urma unei sentințe judecătorești definitive.

Municipalitatea era obligată la „reintegrarea reclamantului Chiş Culiţă în funcţia de Director General al Direcţiei Drumuri, Poduri, Parcaje şi Reţele de Utilităţi din cadrul aparatului propriu”. Structura nu mai exista ca atare, așa că a trebuit înființată una nouă, în care Chiș să ocupe o funcție similară.

Decizia Tribunalului Timiș nu este dfinitivă și rămân de văzut dacă sindicatul condus de Tiberiu Negrei va apela la căile de atac permise de lege.

About Post Author