Culegere „de mate”, pentru elevii care vor să ajungă studenți la UPT

Algebră, analiză, trigonometrie. Subiectele date în ultimii șase ani la admiterea la două dintre cele mai căutate facultăți ale UPT se găsesc acum, rezolvate ca la carte, într-o culegere pusă gratuit la dispoziția elevilor.

upt

Universitatea Politehnica Timișoara vine deja în ajutorul elevilor de liceu. Au început cursuri gratuite de pregătire la matematică, în fiecare sâmbătă, până în data de 5 iunie, online pe Zoom și live pe pagina oficială de Facebook a UPT.

Din acest an, UPT pune gratuit la dispoziția elevilor, pe site-ul propriu, în secțiunea dedicată admiterii, o culegere de probleme de matematică pentru examenul de admitere. Aceasta se adresează mai ales elevilor de liceu care urmează o pregătire sistematică pentru examenul de admitere la o parte din facultățile UPT. Problemele propuse acoperă în mare măsură conținuturile impuse prin programele analitice de Ministerul Educației Naționale. În același timp s-a ținut cont și de manualele alternative de matematică utilizate în circuitul liceal.

Deși problemele propuse sunt de tip grilă, cu șase răspunsuri, doar unul fiind corect, o parte din ele urmăresc tipurile de probleme date la probele de matematică ale examenului de bacalaureat din ultimii ani. Ca structură, cartea are trei părți: Probleme de algebră, Probleme de trigonometrie și geometrie plană, respectiv Probleme de analiză matematică. În finalul sunt prezentate subiectele, cu rezolvările integrale, date în perioada 2014 – 2020 la concursul de admitere la Facultatea de Automatică și Calculatoare și la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale.