Cu tramvaiul spre mallul din Calea Șagului…. în curând. Robu face noi promisiuni

smog

Linia de tramvai spre mallul din Calea Șagului va fi deschisă „în curând”. E noua declarație a primarului Nicolae Robu, la patru ani de când șinele au fost montate de un investitor privat. Șantierul s-a derulat, la vremea respectivă, fără mai multe avize.

„Cât de curând se pare că vom putea să și dăm în folosință acea linie de tramvai (cea de pe Calea Șagului, spre mall – n.r), că iată s-au dus trei ani de când am adus în patrimoniu un bun realizat din bani privați și nu am putut să-l folosim datorită autorităților statului român care ne-au învârtit. O mutăm (stația de măsurare a aerului – n.r.) la câțiva metri distanță de unde se află acum. Ar fi trebuit să obținem aprobare imediat așa cum am primit când am mutat stația din Piața Libertății. Totul se rezolvă până la urmă”, a anunțat, marți, primarul Nicolae Robu.

Ce înseamnă curând? Nu e deloc clar, așa cum nu există nici garanția că tramvaiele chiar vor circula pe acolo. „Este o nouă garantare că în câteva săptămâni vom putea să mutăm stația”, susține edilul.

Linia de tramvai spre mallul din Calea Șagului, montată pe banii proprietarului centrului comercial, stă nefolosită din septembrie 2015. Pe acest traseu se află însă o stație de măsurare a calității aerului, care trebuie mutată de primărie. Operațiunea nu se poate face însă aviz de la Ministerul Mediului și Comisia Europeană. PMT a primit 30.000 de lei amendă de Garda de Mediu, fiindcă a permis deschiderea șantierului fără acord de mediu. Apoi au fost probleme cu Marele Stat Major, de la care trebuie aprobare pentru prelungirea liniei de tramvai.

Povestea acestui viitor traseu este extrem de complicată. În martie 2017, PMT anunța că investitorul de la mall va face proiectul pentru dezvoltare urbană, care trebuie să ajungă la Agenția pentru Protecția Mediului. În noiembrie același an, proiectul ar fi fost finalizat, dar tot nu s-a mers mai departe. În această lună se împlinesc patru ani de când avem linii de tramvai pe mijlocul Căii Șagului și… degeaba.

About Post Author