Cu ochii pe Easybox-uri. Multe sunt puse ilegal, Poliția Locală face inventarul

easybox

S-a umplut orașul de Easybox-uri, lucru care ajută timișorenii care fac comenzi online și nu mai trebuie să aștepte după curieri. Multe sunt însă amplasate ilegal, spun polițiștii locali. În ultima săptămână, ei au verificat aproape 80 de sesizări, referitoare la disciplina în construcții și afișaj stradal.

La Poliția Locală au ajuns, în ultima vreme, 74 de sesizări referitoare la lucrări executate fără autorizare de construire, ocuparea domeniului public cu schele și materiale fără aprobare și fără plata taxei zilnice, împrejmuirea ilegală a domeniului public, sisteme de publicitate amplasate sau utilizate fără respectarea prevederilor legale sau nerespectarea regulamentelor în vigoare la organizările de șantier.

Timp de o săptămână, agenții au făcut verificări în teren și au dat 46 de sancțiuni, în valoare de 239.000 lei.

Pentru ce s-au dat amenzi

Printre acestea: un proces-verbal de sancționare pentru lucrări neautorizate, opt procese-verbale pentru lucrări executate fără autorizație în zone de monumente sau zone protecție, 21 sancțiuni, cu amenzi de 210.000 lei, pentru publicitate neautorizată și 14 sancțiuni, cu amenzi de 24.000 lei, pentru depozitarea de materiale fără taxe, lipsă rampă șantiere, ocuparea domeniului public.

O sancțiune de 2.500 lei a fost aplicată pentru neîntreținerea unei clădiri și terase, iar o alta, tot de 2.500 lei, a fost aplicată concesionarului Cimitirului din Calea Lipovei, Denisalex SRL, pentru „depozitare pământ rezultat din săpături pe mormintele învecinate”.

În plus, polițiștii locali identifică, în acastă prioadă, terminalele Easybox amplasate fără autorizație. Doar în ultimele patru zile au fost identificate 21, urmând a fi încheiate procese-verbale de constatare a contravenției.

About Post Author