Cu droguri în curtea școlii. Jandarmii au săltat doi adolescenți

droguri

sursa foto: Gruparea Mobilă de Jandarmi

Doi adolescenți, din care unul proaspăt eliberat condiționat, au fost prinși de jandarmi cu droguri în curtea Colegiului Tehnic de Vest. Unul dintre ei avea la el și… un cântar. Cei doi intraseră pe terenul de sport al școlii, profitând și de lipsa de personal de pază.

Un echipaj din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile a găsit marți, în curtea Colgiului Tehnic de Vest, doi tineri, dintre care unul minor, având substanțe interzise asupra lor. Jandarmilor le-a atras atenția comportamentul suspect al celor doi.

„Minorul, în vârstă de 16 ani, care nu învăța în liceul respectiv, deținea cea mai mare cantitate din substanța găsită și un cântar electronic. Acesta a declarat că achiziționase materia pentru o petrecere la care urma să participe și că îi oferise prietenului său un pliculeț cu substanță pentru consum. Tânărul în vârstă de 18 ani, care ispășise o pedeapsă privativă de libertate și care fusese eliberat condiționat, a declarat că a achiziționat substanța din curiozitate”, au transmis jandarmii.

Ce zice ISJ

Potrivit Inspectoratului Școlar, cei doi adolescenți au fost găsiți în zona terenului de sport al școii, cu acces direct dinspre stradă și corpul aflat în construcție. „Cei doi tineri nu sunt elevii CTV, ci foști elevi de la CTV și Liceul privat Milenium. Conducerea școlii nu are cunoștință despre identitatea tinerilor și nu a putut confirma că unul dintre aceștia ar fi fost elev al unității de învățământ. Ca măsură de securitate, deși dispune de personal de pază insuficient (un portar pentru întreaga clădire), direcțiunea școlii a hotărât ca poarta de acces în curte să fie permanent încuiată. În situația în care este nevoie de acces în zona în care se lucrează la clădire, se va lua direct legătura cu personalul școlii”, a precizat inspectorul școlar general Aura Danielescu.

Tinerii au fost duși la sediul Grupării de Jandarmi Mobile, pentru îndeplinirea procedurilor, fiind sesizate și autoritățile competente în vederea continuării cercetărilor.

About Post Author