22 ianuarie 2021

Cu alcooltestul, la primărie. În Belinț, funcționarii nu mai au voie la… birt în timpul programului

belinț

Primarul din Belinț le-a interzis angajaților să mai… bea în timpul serviciului. Asta, după ce a sancționat doi dintre ei. Ca să fie sigur că nu va avea surprize, a cumpărat și etilotest și va face verificări la întâmplare.

Laurențiu Tîrziu, primar în comuna Belinț, ales în luna septembrie, a ajuns la concluzia că unii dintre angajații săi își petreceau o parte din timpul de lucru la barul din sat. Apoi, ușor „afumați”, unii se întorceau la birou. Doi dintre ei, printre care și un șofer, au fost deocamdată sancționați cu avertisment scris.

Primarul a cumpărat acum un etilotest, cu care vrea să-i testeze, aleatoriu, pe cei care lucrează la primărie. Achiziția s-a făcut prin SEAP și a costat în jur de 600 de euro, cu tot cu imprimanta care scoate… dovada. Laurențiu Tîrziu spune că nu toată lumea va fi testată și, oricum, verificările nu se vor face zilnic. Între timp, edilul a făcut și un nou regulament de ordine interioară, care, teoretic, ar trebui să-i facă pe oameni să fie ceva mai responsabili.

„Când o să considerăm că este necesar, o să-i testăm. Rămâne la latitudinea mea sau a persoanei care va primi dispoziție. Am luat aceste măsuri să ne asigurăm. Erau probleme în trecut, știam de ele. Am schimbat regulamentul de ordine interioară. L-am făcut puțin mai riguros. Nu au voie să meargă la barul din sat sau să consume băuturi alcoolice”, ne-a declarat Laurențiu Tîrziu.

Primarul din Belinț, care a fost ales în septembrie, a avut primul… șoc administrativ când a venit prima dată la lucru. Biroul lui era complet gol, după ce fostul edil șef își luase acasă mobilierul pe care îl cumpărase pe gustul său, din propriii bani.

1 thought on “Cu alcooltestul, la primărie. În Belinț, funcționarii nu mai au voie la… birt în timpul programului

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: