Cristina Chevereșan de la UVT, premiată de Uniunea Scriitorilor

cristina chevereșan

Cristina Chevereșan

Scriitoarea și profesoara Cristina Chevereșan, prorector al UVT, obține premiul pentru Critică și Istorie Literară, decernat de Filiala Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Unul dintre premiile pe anul 2019 al Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor merge către Cristina Chevereșan, pentru volumul „Peregrini în imediat”, apărut la Editura Brumar. Chevereșan este, din acest an, prorector al UVT.

„Împărțite între ficțiune și non-ficțiune, scrierile ce mi-au reținut atenția se regăsesc în colecție în stricta ordine a publicării cronicilor, dând seama nu doar de reacțiile «la cald» din momentul respectiv, ci și de parcursul personal printre texte, contexte, pretexte de reflecție. Primele întâlniri în pagină cu unii scriitori stau alături de regăsirile altora, în ipostaze, epoci sau perspective diferite”, spune scriitoarea.

„O felicit pe colega noastră Cristina Chevereșan, premiată în acest an cu unul dintre cele mai importante premii ale Uniunii Scriitorilor. Așa cum am demonstrat-o de multe ori, chiar și în acest an, dominat de restricțiile pandemiei, valorile culturale sunt esențiale la UVT”, a declarat, la rândul lui, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

About Post Author