Cristian Sida aduce „Sparring Partners” la Galeria Jecza

cristian sida

Cristian Sida a expus deja la Paris, New York sau Viena și este cotat drept unul dintre artiștii consacrați ai Europei Centrale. E momentul ca și publicul din Timișoara să se bucure de noua sa expoziție personală. „Sparring Partners” se deschide săptămâna viitoare, la Galeria Jecza.

Cristian Sida este unul din cei mai în vogă artiști vizuali contemporani și expune din nou la Timișoara. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 18, la Jecza Gallery, ocazie cu care va fi prezentat și ultimul catalog al artistului, „16 19”.

În expoziție se vor regăsi aproximativ 40 de lucrări realizate în ultimii ani. Artistul a ales lucrări pe hârtie și intervenții pe fotografii și suporturi alternative, dar și lucrări pe pânză de dimensiuni foarte mari și medii din seriile Pour les privés d’amour et de pinard, Pigerolles, Corsica – Biguglia (2016 – 2024).

„Prin desen îmi marchez locul, existența. Traiectoria mea plastică este dată în mod firesc de relația complementară între ceea ce trăiesc și ceea ce visez. Obsesia pentru detalii anatomice nu este întâmplătoare, însă nici premeditată. Subconștientul (meu) este un sparring partner. Desenezi zona care te doare, iar creația devine un panaceu universal, o terapie”, arată artistul.

De numele lui Cristian Sida se leagă sute de expoziții și numeroase rezidențe artistice în țară și străinătate. Pe lângă numeroase expoziții în galerii franceze, în ultima decadă a finalizat o serie de picturi murale monumentale care colorează clădirile Corsica sau din Mericourt, în Regiunea Nord Pas de Calais, în cadrul unui proiect al muzeului Louvre (Paris) / Lens. Conferențiar la Facultatea de Arte și Design din Timișoara (specializarea Pictură), membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru de onoare al Association „Atelier International d’Artistes Plasticienns”, Cristian Sida este de mai mulți ani pe jumătate rezident în Franța, unde participă la proiecte de anvergură.

Expoziția „Sparring Partners” va putea fi vizitată în perioada 13 aprilie – 19 mai.

About Post Author