Cristian Moș vrea să candideze la Primăria Timișoara. Un nou atac la Fritz: S-a pupat patru ani cu PSD

cristian moș

Încă un candidat independent la Primăria Timișoara, dacă reușește să strângă semnături. Cristian Moș afirmă că s-a decis să candideze după ce a fost numit „iepurele PSD”. Totuși, nu pleacă încă din USR, dar se așteaptă să fie dat afară, mai ales după ce l-a atacat din nou, dur, pe Dominic Fritz, despre care spune că a distrus cea mai puternică filială a USR din țară.

Vicepreședinte al CJ Timiș, Cristian Moș a anunțat, joi, că ar vrea să candideze la Primăria Timișoara. Recunoaște că nu are încă nicio semnătură, deși mai sunt puține zile până când trebuie depuse actele, și susține că, de fapt, la începutul săptămânii, era decis să renunțe la politică.

„Consider că este momentul potrivit să anunț că mă aflu în imposibilitatea de a susține acest proiect. Filiala USR Timiș nu mă mai reprezintă. Astăzi, această organizație nu mai este decât un instrument de manevră nu doar pentru Dominic Fritz, ci mai nou și pentru Alin Nica. ADN-ul USR nu mai există – a devenit oficial un partid «toți la fel». Astăzi, Fritz se ține de mână cu Ludovic Orban și Băsescu, unii dintre dinozaurii din cauza cărora am intrat în politică noi, ceilalți”, declara, luni, Cristian Moș.

Acum, vicepreședintele CJ Timiș anunță că s-a decis: va candida la Primăria Timișoara, ca independent.

„Alin Nica a ieșit pe ușa din dos din politică”

„În 2020, cetățenii Timișoarei au votat în CL o structură, au mandatat oamenii politici ca Dominic Fritz să colaboreze cu PNL, nu să aibă puterea totală. Dominic Fritz a decis însă să bată mâna pe sub masă cu PSD timp de patru ani. Dominic Fritz a bătut mâna cu Ambruș, care e azi PSD. Dominic Fritz s-a pupat pe gură cu PSD în tot acest timp și acum vine să ne explice cât de groaznic și de malefic este PSD Timiș. Eu nu am lăudat niciodată PSD, dar sunt «iepurele PSD». Dominic Fritz a lăudat colaborarea cu PSD, inclusiv pe televiziunile naționale”, a declarat, joi, Cristian Moș.

Potrivit acestuia, „Alin Nica a ieșit pe ușa din dos din politică. Dacă era candidat PSD – PNL, sunt convins că îl ataca pe Dominic Fritz și nu blama PSD (…) Unii au vrut să stau în CJ ca să-l spionez pe Nica și mi s-a reproșat textual de ce nu zic nimic rău de el. Era clar că nu voi zice nimic de el, fiind în CJ, după ce am fost mandatat de cetățeni să muncesc în folosul lor. Dacă atacam și dădeam informații, riscam să rămân fără atribuții, dar dacă mă întrebați dacă voi vota cu Nica, vă spun cu mâna pe inimă că nu”.

Moș spun că l-au votat, în 2020, exact 51.467 oameni, mai mulți decât pe Dominic Fritz, care n-a reușit decât să distrugă filiala Timiș a USR.

„Dacă USR Timiș avea un lider, încă era cea mai puternică filială”

„Dacă USR Timiș avea un lider, încă era cea mai puternică filială din țară, dar sub conducerea lui Dominic Fritz am pierdut membri, primari, viceprimari, candidați și am pierdut încrederea aliaților noștri de la PLUS, care acum nu mai cred în administrația locală (…) Timișorenii merită un om muncitor, și nu un șomer (…) Dacă așa s-au gândit ei să mă denigreze și să mă scoată din viața politică (…) Colegi de-ai mei, în ultimii 3-4 ani de când conducerea filialei e coordonată de acest duo Fritz – Lațcău, au dus în altă direcție ceea ce înseamnă USR Timiș”, a mai declarat vicepreședintele CJ.

Cristian Moș afirmă că a decis să candideze după ce a fost atacat atât de Forța Dreptei, cât și colegii din USR și că, de fapt, cel mai mult l-a deranjat afirmația potrivit căreia ar fi putut fi șantajat de PSD.

„Colegii mei din USR m-au amenințat, mai voalat sau nu, cu acest aspect al vieții mele de mai mult timp. Este vorba despre viața mea privată. Este adevărat că în ultimii ani viața mea personală a suferit și ea ceva schimbări. Am ales să divorțez și, pentru curioșii care chiar vor să intre cu bocancii în viața mea personală, lansez și o invitație, într-un weekend în care avem toți cei cinci copii ai familiei acasă, să vadă o mostr de cum arată o zi cu noi. În curând o să fie chiar șase copii în casă (…) Cei care sperau să audă că am trăit perioade rupte din telenovele vor fi dezamăgiți: mă înțeleg foarte bine cu mama primilor doi copii ai mei și, în general, când nu sunt obosiți sau nu le e foame, copiii familiei noastre – de la cel mai mare de 11 ani, la cea mai mică de 7 luni – se înțeleg foarte bine între ei”, a explicat acesta.

Moș are doi copii și un al treilea pe drum cu Ana Munteanu, fost membru USR și fost consilir local al acestui partid. Dacă va reuși să adune semnături, el se va înscrie ca independent în cursa pentru Primăria Timișoara și spune că nu crede că ar rupe din voturile lui Dominic Fritz. „Cred în proiectul politic USR, dar nu cred în proiectul politic USR Timiș”, conchide Cristian Moș, care totuși nu a putut oferi un motiv puternic pntru candidatura sa, cu șanse mai degrabă ipotetice.

About Post Author