Cristian Bușoi va aduce „unitate și solidaritate” în PNL Timișoara. Crede Nicolae Ciucă

Cristian Bușoi

Cristian Bușoi (plan îndepărtat), alături de Dominic Fritz și Alin Nica

Europarlamentarul Cristian Bușoi este omul despre care PNL crede că va mobiliza exemplar filiala Timișoara. Președintele Nicolae Ciucă a anunțat, pe Facebook, că l-a numit președintele strucuturii conduse până deunăzi de Cosmin Tabără. Bușoi s-a opus acum jumătate de an construirii unui institut oncologic la Timișoara, cu bani din PNRR.

„Le-am spus liberalilor din PNL Timiş cu care m-am întâlnit azi că Timișoara este simbolul dreptei și epicentrul democrației din România. Fiind unul dintre orașele mari ale țării, contează mult pentru PNL să obțină un scor bun la Timișoara. De aceea, această filială are nevoie de unitate și solidaritate. Am încredere că președintele interimar PNL Timiș, Vasile Blaga și președintele interimar al organizației municipale Timișoara, Cristian Bușoi – oameni de partid și europarlamentari cu experiență – vor gestiona cu înțelepciune situația de aici”, a anunțat, pe Facebook, vineri seară, președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Alături de Vasil Blaga, numit șef interimar la PNL Timiș, și Cristian Bușoi, Ciucă a fost, vineri, la ceremonia de inaugurare a noului terminal Schengen de la Aeroportul Timișoara.

„Cel mai important lucru din această perioadă este stabilitatea țării. Aceasta poate fi asigurată acum doar de construcția politică ce formează actuala coaliție”, a mai transmis liderul liberal.

Simonis, acum jumătate de an, despre Bușoi: Dacă nu fac ei, mai bine să nu se facă deloc

Cum va asigura Cristian Bușoi „stabilitatea” vom vedea. Nu de alta, dar în urmă cu nu mai mult de jumătate de an, liberalul se declara nemulțumit de lista de investiții în sănătate propusă pentru PNRR, considerând și că viitorul institut oncologic de la Timișoara e un „obiectiv foarte discutabil”. El spunea că va încerca să explice la Bruxelles că e vorba despre „o eroare”.

Replica PSD-istului Alfred Simonis a fost, la acea vreme, promptă: „Cristian Buşoi este un apropiat al PNL Timiş, a fost preşedinte al organizaţiei şi a fost propus în Parlamentul European de PNL Timiş. Devine tot mai clar faptul că cei din PNL Timiş, dacă nu nu pot să facă nimic, încearcă să blocheze ce fac alţii. Dacă nu fac ei, mai bine să nu se facă deloc”.

Acum, cei doi vor trebui să colaboreze întru unitatea și stabilitatea coaliției. Mai ales că la Primăria Timișoara candidatul susținut de ambele partide este Nicolae Robu (PNL).

About Post Author