Cristi Brâncovan cere demisia lui Nicolae Robu. Dacă guvernul nu dă bani pentru Centura de Sud

cristi brâncovan

Vineri l-a interpelat cu portavocea pe premierul Ludovic Orban, luni a cerut demisia primarului Nicolae Robu. Activistul civic Cristi Brâncovan spune că edilul ar trebui să plece din partid, dacă Guvernul PNL nu alocă sume consistente pentru Centura de Sud.

Vineri, 20 decembrie, Cristi Brâncovan l-a așteptat pe Ludovic Orban, în fața sediului PNL. Avea la el și o portavoce, pe care însă n-a fost nevoit s-o folosească. Premierul s-a oprit preț de câteva minute să discute cu el. Brâncovan i-a spus liberalului că Timișoara are nevoie de bani pentru Capitala Culturală Europeană 2021, dar și pentru centură sau Sala Polivalentă. Ludovic Orban i-a spus timișoreanului că toate proiectele importante ale Timișoarei vor primi finanțare, dar nu a nominalizat efectiv pentru ce se vor face alocările și nici n-a vorbit despre sume.

Robu să plece din PNL, dacă nu sunt bani de centură

Luni, 23 decembrie, Cristi Brâncovan a devenit și mai radical. „Dacă Centura Timișoarei nu primește astăzi finanțarea necesară, îi solicit primarului Robu să-și depună demisia din PNL pe masa premierului Orban!”, a postat acesta, pe Facebook.

Guvernul Orban își va asuma, luni după-amiază, răspunderea în fața parlamentului, pe legea bugetului de stat pentru 2020. Contractul pentru Centura de Sud a Timișoarei este semnat în urmă cu un an. Licitația pentru proiectare și execuție a fost câștigată de Tirrena Scavi, la un preț de 324 de milioane de lei, cu TVA. Șoseaua va avea o lungime de 25,69 kilometri și numai o bandă pe sens. Șantierul propriu-zis va dura este programat să dureze 24 de luni, iar garanția este de 10 ani.

În prezent însă, pe traseul viitoarei Centuri de Sud nu lucrează decât arheologii. Abia în 13 decembrie, guvernul a aprobat plata a aproape 32 de milioane de lei, pentru declanșarea procedurii de expropriere”. Hotărârea de guvern a stat în sertarele de la Palatul Victoria aproximativ jumătate de an.