Crește capacitatea fluxurilor de vaccinare. Câți oameni sunt pe listele de așteptare

Aproape 360.000 de persoane din listele de așteptare au fost programate la vaccinare până joi, 8 aprilie. Totalul celor înscriși se apropie de 733.000. De sâmbătă crește capacitatea fluxurilor de vaccinare.

așteptare

Listele de așteptare la vaccinare au fost deschise în România în urmă cu aproape trei săptămâni. De atunci, au apelat la platforma oficială, pentru această facilitate, 732.983 de oameni. Au fost notificați până acum 562.548, din care au fost și programați efectiv 359.238.

„Începând din data de 10 aprilie, capacitatea fluxurilor de vaccinare va fi crescută de la 60 de persoane/zi/flux de vaccinare, în funcție de vaccinul administrat, după cum urmează: pentru vaccinul Pfizer – la 72 de persoane/zi, respectiv pentru vaccinurile Moderna și AstraZeneca – la 96 de persoane/zi”, au transmis cei care gestionează campania de vaccinare.

Potrivit coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, o treime din cei care s-au programat la vaccinare cu serul AstraZeneca nu s-au prezentat la centre. Alte 200.000 persoane s-au retras.