17 ianuarie 2021

Cosmin Tabără poate fi ales, în sfârșit, viceprimar. Probabil săptămâna viitoare

cosmin tabără

Al doilea viceprimar al Timișoarei ar putea fi votat săptămâna viitoare. Ioan Szatmari a primit validarea de la instanță și poate depune jurământul.

Poate a treia oară va fi cu noroc pentru liberalul Cosmin Tabără. Acesta ar putea deveni viceprimar săptămâna viitoare. Ședința de consiliu local programată în 5 ianuarie a fost amânată cu foarte puțin înainte de ora anunțată, pentru că nu putea fi completată componența CL. Ioan Szatmari este cel care îl înlocuiește pe Sebastian Răducanu, care este acum senator PSD. La acea vrema însă, mandatul lui Szatmari nu fusese încă validat de instanță.

Între timp, la PMT a ajuns validarea de la judecătorie, așa că social-democratul va putea depune jurământul. Urmează să fie convocat un nou plen, lucru care, potrivit reprezentanților primăriei, se va întâmpla în câteva zile.

Va fi ales atunci și nou viceprimar, liberalul Cosmin Tabără. Potrivit OUG 190, „alegerea vicepreședinților de consilii județene, a viceprimarilor, inclusiv cei ai sectoarelor municipiului București, se va face după validarea tuturor mandatelor și depunerea jurământului, în condițiile legii, de către toți consilierii județeni/locali”.

Timișoara are deja un viceprimar de la jumătate lunii noiembrie, când în funcție a fost ales Ruben Lațcău (USRPLUS). Tabără nu a avut atunci decât voturile colegilor săi de partid.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: