UPDATE. Cosmin Tabără, ales președinte al PNL Timișoara: Bucureștiul să-și vadă de treaba lui

Viceprimarul Cosmin Tabără a fost ales, sâmbătă, președinte al PNL Timișoara. El a adunat 238 de voturi, față de cele 119 ale deputatului Claudiu Chira. Au fost anulate, de asemenea, 15 buletine de vot.

cosmin tabără

Viceprimarul Cosmin Tabără a fost ales, sâmbătă, președinte al PNL Timișoara. El a adunat 238 de voturi, față de cele 119 ale deputatului Claudiu Chira. Au fost anulate, de asemenea, 15 buletine de vot.

„Mă simt oarecum trist, pentru tot ceea ce s-a întâmplat începând cu 3 iulie. Îmi doream o altfel de conferință locală a PNL. Îmi iubesc toți colegii și doresc din PNL Timișoara și nu numai să fim un partid unit, care să fie un partener al cetățenilor și să-i reprezinte cu succes. Din păcate, am trăit câteva momente nefericite pentru istoria partidului (…) Ceea ce pot să vă promit, cu mine ca președinte la Timișoara nu veți mai asista niciodată la astfel de momente”, spune Cosmin Tabără.

„Este puțin haos în PNL”

Noul președinte al PNL Timișoara consideră că tot ce s-a întâmplat în ultima lună este rezultatul acțiunilor unora dintre liderii de la București. Din cauza acestora, partidul este „în haos”.

„Cei de la București ar trebui să se închidă într-o cameră, să fie ei mai calculați decât noi în teritoriu, pentru că ei sunt liderii și până la urma urmei ei au dat linia acestor alegeri interne, din păcate. Cred cu tărie că Bucureștiul trebuie să învețe să își facă treaba la București și să ne lase pe noi. Mă refer la toți, pentru că vedem ce se întâmplă în țară. Cred că este puțin haos în PNL în momentul de față. Aceste alegeri au culminat cu lupte interne care au depășit sfera unor alegeri normale. S-a ajuns prea departe și cred că în politică trebuie să negociezi, trebuie să discuți și mai ales să dai un mesaj de unitate, chiar dacă există o competiție. Lucru pe care noi nu l-am văzut”, mai spune Cosmin Tabără.

Întrebat care este posibilitatea ca aceste alegeri să fie anulate, Tabără a spus că „nu pot să mă pronunț, dar, repet, Bucureștiul să-și vadă de-ale lui, să-și rezolve problemele acolo”.

Cum arată Biroul Politic Local al PNL Timișoara

Prim-vicepreședinți: Octavian Crețu, Dan Diaconu

Vicepreședinți: Alexandru Chițac, Simion Moșiu, Tănase Neluși, Carmen Popescu, Lorenzo Barabas, Grigore Grigoroiu, Cosmin Hogea, Mihaela Valcovici

Membri: Ruxandra Christodorescu, Marius Ursu, Constantin Becea, Alin Bătrîn, Gheorghe Nodiți, Ștefan Sandu, Olimpia Oprea, Vasile Vesa, Anca Mocanu, Mircea Bălăniuc, Eugen Dabîcă, Adrian Ghiran, Bianca Mărănescu, Ciprian Orhei, Dragoș Mureșan

Trezorier: Bogdan Burghină