Corratec deschide oficial fabrica de biciclete de la Timișoara. Cu mai mulți campioni mondiali

Corratec

Simon Gegenheimer, campion mondial

Producătorul german de biciclete Corratec își deschide oficial sâmbătă fabrica de la Timişoara. Cu această ocazie are loc o competiție la care vor participa mai mulți campioni mondiali.

Producătorul german de biciclete Corratec a intrat în România după ce a cumpărat fosta fabrică Kathrein de la Timișoara. Aici se fabrică deja biciclete de mai multe luni, dar nu a fost făcută o inaugurare oficială. Evenimentul are loc totuși sâmbătă, 6 august, și va fi marcat printr-o competiţie specială, organizată în premieră la Timişoara.

Compania germană are şi o echipă de ciclism, Mountainbike Corratec, iar o parte din ea va veni la Timișoara. Aici va avea loc pentru prima dată o etapă de Mountainbike Eliminator 1st Race, la care vor participa 40 dintre cei mai buni sportivi la nivel mondial la mountainbike. Startul competiției va fi dat sâmbătă seară, la ora 19.30, în Piaţa Unirii. La Timișoara vin, cu această ocazie, sportivi de top. Este vorba despre Simon Gegenheimer (Germania), campion mondial, Gaia Tormena (Italia), campioană mondială, Marion Fromberger (Germania), Titouan Perrin Ganier (Franța), de patru ori campion mondial, Marcela Lima (Brazilia), Simon Rogier (Franța), Daniel Castillo Noyola (Mexic), Ricky Morales (Puerto Rico) și Zinni Van Looy (Belgia).

Corratec este o companie înfiinţată în 1990 de Konrad şi Cielo Irlbacher, în apropiere de Rosenheim, în Bavaria. Corratec este una dintre cele mai populare si mai cunoscute marci de biciclete electrice din Germania. Primul eBike – E-Power X Vert – realizat la Timișoara a fost fabricat în luna ianuarie 2022.

About Post Author