Coronavirus: 576 de cazuri confirmate în România. Cu 143 mai mult decât duminică

coronavirus

Sunt 576 cazuri confirmate de persoane infectate cu noul coronvirus în România. Datele oficiale spun și că 73 dintre acestea au fost declarate vindecate, cele mai multe la Timișoara. Șapte pacienți sunt în stare gravă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni că pe teritoriul României au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 5 ani și 76 de ani. La ATI sunt internate 15 persoane, din care șapte în stare gravă. „Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate: 51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași”, transmite GCS. Până luni, 23 martie, patru persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat.

Sunt, așadar, 143 de cazuri în plus față de ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică. Unul dintre ele este al unui deținut care a fost dus în Penitenciarul-Spital București-Jilava în 11 martie. El a fost testat și la momentul transferului, dar testul a fost negativ. Bărbatul a fost izolat încă de la momentul încarcerării.

„Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală”, mai anunță GCS. La nivel național au fost prelucrate, până acum, 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private.

About Post Author