Copaci în ghivece, pe unul dintre podurile din Iosefin!

iosefin

Șantierele de la cele două poduri din zona Iosefin avansează repede și bine. Ce-a fost mai greu a trecut, spun cei de la PMT, iar timișorenii vor avea parte și de o surpriză. Pe de altă parte, traficul ar urma să fie redeschis în septembrie, dar nu se știe exact când.

Cele mai grele lucrări de pe podurile din Iosefin au fost făcute. Cel puțin asta susțin reprezentanții primăriei, potrivit cărora a doua grindă pentru Podul Eroilor, adusă la Timișoara în noaptea de miercuri spre joi, a fost deja montată. La Podul Dragalina, lucrările sunt și mai avansate. „Lucrările sunt în linie dreaptă. La Eroilor se face armătura, se toarnă betonul, hidroizolația și în cele din urmă se așterne asfaltul. Mai este de lucru și la parapet, totul se desfășoară cum am plănuit. La Dragalina a fost pregătit parapetul, trebuie să ajungă hidroizolația, lucrările sunt încă puțin mai avansate”, spun cei de la PMT.

Podul Dragalina ar urma să aibă și o supriză. Astfel, de-o parte și de alta a liniilor de tramvai va fi amenajat un spațiu verde, unde vor fi puși și câțiva copaci în ghivece. Teoretic, ambele poduri ar trebui să fie deschise în luna septembrie. Momentan însă, nu poate fi avansat un termen până la care vor fi finalizate lucrările.

Cele două șantiere au început în primăvara lui 2018, dar lucrările au fost oprite o bună bucată de timp, mai ales la Podul Dragalina. De vină au fost unele erori din proiecte. Podul Dragalina, reabilitat de Tehnodomus, costă 7,2 milioane de lei, cu TVA. Podul Eroilor, unde lucrează asocierea Super Construct – Pod Construct, costă 3,69 de milioane de lei, cu TVA. Banii vin, în cea mai mare parte, de la guvern, prin PNDL. Șantierele ar fi trebuit să dureze cel mult zece luni.

About Post Author