16 ianuarie 2021

Controale în talciocul din zona Dâmbovița. O piață volantă e promisă din 2019 / FOTO

dâmbovița

Polițiștii locali au mers în control în Dâmbovița, unde oamenii se plâng de multă vreme de haosul de pe platoul din zonă. Cei de la Piețe SA promit de un an și jumătate o piață volantă. Între timp, micii producători își vând legumele și fructele direct pe trotuar, lăsând în urmă dezastru.

Platoul din zona Dâmbovița este, de multă vreme, un adevărat talcioc. Comercianții își pun marfa pe trotuare și mulți dintre ei lasă deșeuri pe spațiile verzi, în tomberoane sau în coșurile stradale de gunoi. Cei care locuiesc în zonă au sesizat de mai multe Poliția Locală, care a ajuns, în sfârșit, și pe teren.

„S-a constatat că problema este, de fapt, una socială, comercianții fiind atât din categoria bătrânilor care vând legume, fructe din grădină și lucruri confecționate manual, în casă, dar și din categoria celor care vând obiecte vechi, Piața Flavia fiind în această perioadă închisă. Cei din ultima categorie au fost sfătuiți să evite să mai vândă astfel de obiecte pentru a nu se expune pericolului, până la redeschiderea pieței. Pentru micii comercianți care vindeau legume și zarzavaturi, polițiștii locali au gândit o relocare cât mai rapidă posibil, facilitându-le desfășurarea actelor de comerț în Piața Doina, unde pot beneficia de condiții mult mai bune, de mese gratuite, ținând cont de situația lor socio-economică, de dezinfectanți, grup sanitar, pubele pentru resturi”, au transmis reprezentanții PLT. Pe platou s-a făcut ulterior curățenie.

Piață volantă promisă în aprilie 2019

Piața improvizată din zona Dâmbovița ar fi trebuit să dispară, după înființarea unei „volante”, pe modelul celor de la stadion și din Soarelui. „Acolo își desfășurau activitatea niște comercianți în condiții insalubre și improprii, pe jos. Le-am pus niște mese, ca să-și desfășoare activitatea într-un cadru cât de cât organizat (…) Sunt doar pentru cei care stau acolo de ani de zile, cetățenii din zonă au reclamat că bătrâneii își vând marfa pe ciment și am decis să venim în sprijinul lor (Amenajarea – n.r.) este provizorie, până vom obține toate avizele și vom deschide piața volantă pe str. Prahova 12, la fostul garaj al partidului. Mai am nevoie de niște avize”, declara, în aprilie 2019, pentru tion.ro, Ionuț Nasleu, directorul de la Piețe SA.

După mai bine de un an și jumătate, nu s-a întâmplat nimic.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: