Contractul de la Centura de Sud ar putea fi reziliat. Săptămâna viitoare, decisivă

Centura de Sud

Noua legislație din domeniul licitațiilor ar putea avea efect rapid asupra a două proiecte foarte importante pentru Timișoara. Este vorba despre Centura de Sud și drumul de legătură bifurcația Sânandrei – A1. Cele două contracte ar putea fi chiar reziliate.

Cele două principale investiții derulate de CNAIR în zona Timișoarei, Centura Sud și legătura DN 69 – A1, înregistrează întârzieri mari față de graficul de lucrări prevăzut în contract. Ambele proiecte sunt monitorizate și rezultatele nu sunt prea încurajatoare.

„La egătura A1 de la Sânandrei sunt zece kilometri e drum de făcut, al doilea proiect este Centura de Sud, ambele merg în ritm scăzut. La primul proiect stăm de câteva luni. Compania trebuie să depună garanția de bani pentru a primi avansul e la CNAIR, pentru a demara lucrările (…) Nu pot spune că pe Centura de Sud nu sunt lucrări efectuate, dar nu îndeajuns ca să se termine proiectul. Vor intra în perioada următoare în procedura anunțată cu schimbarea legislației. Vor primi trei notificări, urmează o reziliere și procedura de licitație nouă. Nu-mi doresc să fac rezilieri, dar nici nu pot să asist pasiv cum se pierd bani europeni ai României, pentru că unele companii nu pot face ce și-au asumat (…) De trei luni de zile există un dialog permanent cu firmele și li se spune: mergeți și faceți-vă treaba, că s-a schimbat modul de lucru”, a declarat, vineri, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Greu de tot la centură

Pentru Centura de Sud, termenul de finalizare este decembrie 2022, dar e greu de crezut că el va fi respectat de Tirrena Scavi, în actualul ritm al lucrărilor.

„Săptămâna viitoare va exista o discuție la CNAIR cu managerii acestei firme.. Dacă lucrurile nu se vor îndrepta rapid, vom intra pe reziliere (…) Termenul de finalizare e decembrie 2022, sunt sceptic că se va respecta. CNAIR e cu toate plățile la zi, cu unele chiar în avans”, a mai spus ministrul Transporturilor.

About Post Author