Contracte reziliate pentru cimitirele din Calea Șagului și Rusu Șirianu. Pe motiv de reclamații și nereguli

Numeroasele plângeri și neregulile găsite în vizitele de pe teren au determinat primăria să renunțe la contractele pentru două cimitire din oraș. Casa Funerară Octavian și Adi SRL era în vizorul viceprimarului Cosmin Tabără încă de la începutul anului.

Calea Șagului

„Primăria Timișoara, prin Direcția Patrimoniu, a reziliat unilateral contractul de concesiune încheiat în luna mai 2020 cu Societatea Casa Funerară Octavian și Adi SRL, având ca obiect prestarea de servicii și activități necesare exploatării și întreținerii cimitirelor de pe Calea Șagului și de pe str. Rusu Șirianu. În acest an de contract, pe numele societății au venit foarte multe plângeri și Direcția Patrimoniu, prin Biroul specializat, a făcut mai multe adrese către concesionar”, spune viceprimarul Cosmin Tabără.

Potrvit acestuia, nu au fost respectate, în mod repetat, clauzele contractuale și obligațiile asumate. Mai multe, firma încasa chiar tarife mai mari decât cele aprobate de către CL.

„Nu este un avertisment”

„Vom urmări contractele și, dacă nu se respectă, putem ajunge până la reziliere. Nu este un avertisment, ci un mod de abordare a lucrurilor pentru ca reprezentanții societăților să înțeleagă că trebuie să fie parteneri onești ai primăriei și ai cetățenilor. Oricine își asumă obligații trebuie să le respecte. Controalele vor continua și în celelalte cimitire, astfel încât situația să se îmbunătățească și lucrurile să funcționeze spre binele tuturor”, mai spune Tabără.

Potrivit acestuia, cimitirele din Timișoara trebuie administrate în continuare de firme private, însă acestea trebuie să respecte contractele. „Octavian și Adi SRL va asigura continuitatea serviciului din cele două cimitire până la organizarea unei noi proceduri de licitație”, a mai precizat viceprimarul.

La începutul anului, Tabără a „descins” în vizite neanunțate în cimitirele administrate de municipalitate. Cele mai mari probleme au fost, și atunci, în Calea Șagului. „Rampe de gunoi clandestine, degradare și mizerie la grupul sanitar sunt doar câteva probleme sesizate aici. Concesionarul va primi sancțiuni”, spunea acesta. În plus, firma se apucase și să extindă, fără autorizație, o capelă.