Continental închide fabrica de la Nădab. Mută producția la Carei

Compania germană Continental va închide fabrica de sisteme de inducție din Nădab și va transfera operațiunile spre unitatea din Carei (Satu Mare). O parte din angajații din Arad vor fi relocați la Timișoara, iar alții vor primi pachete compensatorii.

continental

Închiderea fabricii din Nădab se va face treptat până la jumătatea anului viitor și va afecta peste 300 de angajați. Decizia a fost luată de compania germană, având în vedere scăderea cererii de anumite produse pe piață. Continental are în România șapte unități de producție și patru centre de inginerie, în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași. Aici lucrează peste 20.000 de oameni.

„Această decizie nu a fost ușoară, dar a fost una, din păcate, necesară. Le-am explicat angajaților motivele care stau la baza ei, precum și pașii următori care vor fi luați. Vom discuta cu fiecare despre oportunitățile individuale pe care le are și le vom oferi sprijin pentru a-și găsi alte slujbe”, a spus Bogdan Ureniuc, directorul unităților de producție din Nădab și Carei.

Concernul german a anunțat, pentru 2012, lucrări de investiții de 150 de milioane de euro în România. Fabrica din Carei va deveni zonă principală a operațiunilor de cauciuc și asamblare. Unitatea ContiTech din Timișoara va avea un rol important în operațiunile de fabricare și asamblare a țevilor de aer condiționat.

„Angajaților afectați le va fi oferită opțiunea de relocare de la Nădab la Carei. O parte mică a acestora va fi relocată la Timișoara. Compania va oferi un pachet compensatoriu pentru restrângerea activității acelor angajați care nu vor dori să se transfere”, a anunțat compania.