Contestația la licitația pentru drumul de legătură A1 – Timișoara – DN69 a fost admisă

drum de legătură

foto: Arhivă

Ofertele la licitația pentru finalizarea lucrărilor la drumul de legătură dintre Timișoara și Autostrada A1 intră în reevaluare. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a admis în totalitate solicitarea celor de la Strabag / Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj.

În 9 februarie, oferta depusă de asocierea Drumuri și Poduri Banat SRL – Maxagro Center SRL – Opr Asfalt SRL – Obras Publicas y Regadios SA a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru restul de lucrare de la drumul de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69. Prețul oferit: 263,5 milioane de lei, cu TVA.

În ultima zi în care se mai putea face acest lucru, Strabag / Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj s-a adresat Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, care a luat acum o decizie. Decizia de admitere a fost în totalitate și, deci, contractul va intra în etapa de reevaluare. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara va trebui să se conformeze, dar numai după ce va primi oficial înștiințarea cu decizia luată de CNSC.

La data rezilierii contractului anterior, în septembrie 2023, progresul fizic al lucrărilor era de aproximativ 25%. Aici a lucrat compania italiană Todini, iar expertiza tehnică urma să fie realizată de constructorul care câștigă licitația, nu de un consultant independent.

Pe noul contract, perioada de proiectare și execuție este de 12 de luni. Drumul de legătură pentru descărcarea traficului de pe autostrada A1 spre Timișoara, pe conexiunea DN 69 Timișoara – Arad, are o lungime de 10,25 km. Șoseaua va avea două poduri noi, șase pasaje și trei noduri rutiere și va fi realizată în regim de drum expres.

About Post Author